Beograd - Društvo - B92 Lokal

U ustanovama socijalne zaštite nema zaraženih i obolelih od koronavirusa

U ustanovama socijalne zaštite koje su u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i kod ovlašćenih pružalaca usluga socijalne zaštite na teritoriji Beograda u poslednja tri dana nema prijavljenih slučajeva obolelih od koronavirusa, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, SSilver
Ilustracija: Depositphotos, SSilver

Sistem socijalne zaštite čini 5.420 lica – zaposlenih lica 2.383 i korisnika 3.037. Sekretarijat za socijalnu zaštitu Gradske uprave Grada Beograda aktivno prati epidemiološku situaciju i proces imunizacije u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda, kao i kod ovlašćenih pružalaca usluga socijalne zaštite, navodi Beoinfo.

Od samog početka pandemije izazvane novim koronavirusom preduzete su sve propisane protivepidemijske mere zaštite, koje su donele nadležne epidemiološke i zdravstvene ustanove, što je rezultiralo da u skorije vreme nema prijavljenih slučajeva.

"Shodno navedenom, podaci nesporno pokazuju da je trenutno u sistemu socijalne zaštite veoma povoljna epidemiološka situacija. Ovome je značajno doprinela i imunizacija zaposlenih i korisnika, ali i pored te činjenice, i dalje se intenzivno prati situacija, ostvaruju se svakodnevni kontakti sa ustanovama, iz predostrožnosti je pojačan epidemiološko-higijenski nadzor, kao i mere opreza i odgovornog ponašanja zaposlenih, jer je na prvom mestu zdravlje i korisnika i zaposlenih", ističu.

U cilju održavanja ovako povoljne epidemiološke situacije i normalizacije rada u ustanovama socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda, kao i kod ovlašćenih pružalaca usluga socijalne zaštite, poželjno je da se što više zaposlenih i korisnika vakciniše, dodaju.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu će nastojati da i dalje svim zainteresovanim licima koja do sada nisu vakcinisana, a zainteresovana su za imunizaciju, organizuje dodatne termine, nalazi se u saopštenju ovog sekretarijata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.