U toku završni radovi na novom beogradskom skveru: Uskoro stiže i spomenik FOTO

U toku su završni radovi na skveru koji se nalazi između ulica Gundulićev venac, Drinčićeva, Palmotićeva i Bulevara despota Stefana.

Izvor: B92.net

Petak, 16.04.2021.

17:55

U toku završni radovi na novom beogradskom skveru: Uskoro stiže i spomenik FOTO
Foto: Facebook/Goran Vesiæ

Na njemu će naredne nedelje biti postavljen spomenik despotu Stefanu Lazareviću, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svojoj Fejsbuk stranici. Podsetimo, na platou će, na centralnom mestu, biti postavljen spomenik despotu Stefanu Lazareviću, jednom od najznačajnijih vladara u čije vreme je Beograd, osim
što je proglašen glavnim gradom Srbije, postao i značajan trgovinski, kulturni, politički i vojni centar.

Prilaz samom spomeniku sugrađanima će biti omogućen sa kružnog dela trotoara iz pravca ulice Bulevar despota Stefana.
Foto: Facebook/Goran Vesiæ
Predviđenu obradu zastora platoa oko spomenika, činiće bele mermerne kvadratne ploče i kameni masivi ivičnjaka. Predviđeno je da zastor trotoara bude napravljen od sivog granita kombinacijom dve veličine ploča.

Zelene površine činiće travne trake, formirane postavljanjem travnog busena sa jedne strane i sadnjom perena sa druge strane.

U zoni trotara, iza spomenika, predviđena je sadnja šest, visokokvalitetnih, drvoredne sadnice Tilia cordata “Greenspire“, koje će biti simetrično locirane u odnosu na široke skalinete.
Foto: Facebook/Goran Vesiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: