"U naselju Braće Jerković obnavlja se istoimena ulica, a predstoji i izgradnja vrtića"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je jutros radove na rekonstrukciji Ulice Braće Jerković na Voždovcu. Reč je drugoj fazi radova na deonici dužine od oko 800 metara do Ulice Pive Кaramatijevića, dok je prošle godine obnovljen deo do Darvinove ulice, precizirao je tom prilikom Vesić.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 24.06.2021.

10:55

"Ovo je ozbiljna rekonstrukcija jer se menjaju kompletne instalacije, vodovodne, kanalizacione, pravi se podloga i potom se nanose tri sloja asfalta, što će ovoj ulici dati funkcionalnost za narednih dvadeset godina jer njom prolazi i javni prevoz i veliki broj automobila. Svuda sa strane rade se i parkinzi, tako da će i saobraćajnica i trotoari biti urađeni po svim standardima", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio i početak izgradnje novog vrtića u ovom naselju do kraja godine, a Grad je za to obezbedio novac. Takođe, ideja je da se ovde za građane obezbedi novi uslužni centar, kako bi tu gde žive završavali najveći deo poslova iz nadležnosti opštine, grada i republike.
"Trudimo se da zajedno sa opštinom, mesnom zajednicom i stanarima uredimo ulaze i prilaze stambenim zgradama jer je naselje veoma lepo, ali dosta staro. Tako da rešavamo problem po problem", istakao je Vesić.
Foto: Beoinfo
On je na kraju precizirao da će rekonstrukcija ove ulice koštati 1,1 milion evra, a da će u budući vrtić biti uloženo oko dva i po miliona evra. To je pokazatelj da Grad podjednako vodi računa o svim svojim naseljima, zaključio je Vesić.
Foto: Beoinfo
Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić kazala je da je rekonstrukcija od izuzetnog značaja za oko dvadeset hiljada žitelja ovog naselja. Ona je najavila da će se sledeće godine raditi i planovi za Кumodrašku ulicu. Opština Voždovac dobila je presudu, tako da će joj bazeni biti vraćeni u nadležnost. Кako je dodala, Opština će dobiti sredstva i konačno će obnoviti bazene koji će Voždovčani moći da koriste.
"Grad Beograd će nam pomoći u realizaciji mnogih projekata. Radimo ozbiljne rekonstrukcije, jednu po jednu", naglasila je predsednica opštine.

Završetak kompletnih radova na rekonstrukciji Ulice Braće Jerković planiran je do 1. septembra, a deo do pijace do 15. jula. Događaju su prisustvovali direktor "Beograd-puta" Ivan Tejić i direktor "Puteva Beograda" Dragan Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: