Beograd - Društvo - B92 Lokal

U klupama u septembru 500 đaka više nego prošle godine

Beogradske škole će spremno dočekati početak nove školske godine u septembru.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, racorn
Ilustracija: Depositphotos, racorn

Ove godine Beograd dočekuje 16.919 prvaka, što je približno 500 đaka više nego prošle godine, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Očekujem da sve protekne bez problema. Leto koristimo za neophodne radove i pripremamo se za novu školsku godinu", rekao je Gak za Večernje novosti, prenosi Beoinfo.

On je dodao da će u septembru u školske klupe prvi put sesti nešto više dece nego što je desetogodišnji prosek a koji po generaciji iznosi 16.315 mališana. Najviše prvaka je upisano u škole na Novom Beogradu, njih 2.262, potom 1.858 u škole na Voždovcu i u Zemunu 1.831.

"Ovo je druga školska godina koju započinjemo pod pritiskom epidemije, ali škole su već uhodane i ništa od zaštitne opreme neće nedostajati", poručio je Gak.

On je pozvao građane na nastavak vakcinacije.

"Zahvaljujući velikoj odgovornosti i profesionalnosti svih zaposlenih, pokazali smo da je funkcionisanje škola moguće. Pored toga, svi bismo morali da pokažemo i da možemo da zaustavimo epidemiju, pre svega nastavkom vakcinacije čime bismo deci omogućili normalno pohađanje nastave u klupama, što je za njih najbolje", zaključio je Gak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.