Beograd - Društvo - B92 Lokal

U Beogradu zasijali olimpijski krugovi FOTO/VIDEO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i Beograd sinoć su poželeli sreću našim sportistima, kada su u parku Republike Srpske zasijali olimpijski krugovi.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Sredinom aprila sam sa ambasadorom Japana Takahikom Macumatom i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem posadio stabla japanske trešnje koja formiraju pet olimpijskih krugova. Povodom početka Olimpijskih igara, ova stabla smo sinoć osvetlili i na taj način poželeli sreću timu koji našu zemlju predstavlja u Tokiju", rekao je gradonačelnik Radojičić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Srbiju će na Olimpijskim igrama u 15 sportova predstavljati 86 sportista, koji su noseći zastave naše zemlje juče prodefilovali na svečanoj ceremoniji otvaranja održanoj na Olimpijskom stadionu u Tokiju, penosi Beoinfo.

"Gledao sam prenos svečanog otvaranja i zaista je bilo lepo na licima naših sportista videti osmehe, optimizam i rešenost da se bore za svoju zemlju i ostvare što bolje rezultate. Mi im šaljemo snažnu podršku, pratićemo njihove nastupe na olimpijskim borilištima i navijati za njih. Siguran sam da će ostvariti zavidan uspeh i da će nam se vratiti sa mnogo medalja. Radujemo se njihovom povratku i zajedničkom slavlju", zaključio je prvi čovek prestonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.