Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Svaki vrtić dobiće na poklon od Fondacije za decu i mlade jelku sa busenom"

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je još jednu akciju Fondacije za decu i mlade kojom se obezbeđuje oko 300 jelki sa busenom za vrtiće u prestonici.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Naredne nedelje će svaki vrtić u Beogradu dobiti na poklon od Fondacije za decu i mlade jelku sa busenom, a u februaru ćemo organizovati da zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem 'Zelenilo – Beograd' u dvorištu svakog vrtića ta jelka bude i posađena. Deca će na ovaj način učestvovati u pravljenju ukrasa za svoju jelku, a kasnije će zasaditi svoje drvo u dvorištu vrtića", najavio je zamenik gradonačelnika gostujući na TV Pink, preneo je Beoinfo.

Vesić je podsetio da je na njegovu inicijativu pokrenuta Fondacija za decu i mlade Beograda i da su prvi kojima je pomoć ukazana bili brat i sestra čija je cela porodica stradala od korone.

"Fondacija je počela sa radom i prva pomoć bila je za Lazara i Mariju koji su izgubili pet članova porodice. Njima su pomogli mnogi dobri ljudi i kompanije kako bi se izvukli iz ove teške situacije, a mi ćemo im obezbediti popravku kuće i bićemo im na usluzi i dalje kako bi stali na noge i nastavili život", rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.