Slučaj "Asfaltirano drveće" dobija epilog": Oglasili se nadležni FOTO

Počelo je uklanjanje asfalta koji je postavljen oko tri stabla kod trgovinskog objekta u ulici Velizara Stankovića na Miljakovcu, objavila je Opština Rakovica.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 19.04.2021.

15:19

Slučaj
Foto: Opština Rakovica

"Zahvaljujući građanima Rakovice koji su prijavili da je neko na ovoj lokaciji asfaltirao površine i time ugrozio stabla i brzoj reakciji Gradske opštine Rakovica i nadležnih gradskih inspekcija, postavljeni asfalt će biti uklonjen tako da više ne ugrožava stabla. Nadležne inspekcijske službe nastaviće da ispituju čitav slučaj i protiv počinioca će podneti odgovarajuće prijave", navodi se u objavi na Fejsbuk stranici te opštine.

Podsetimo, žitelj Miljakovca, ukazao je na nesvakidašnji problem koji se pojavio u jednoj ulici u tom naselju. U videu objavljenom na Instagramu, prikazao je da je ispred jedne radnje postavljen novi asfalt koji nije zaobišao ni drveće - već je i ono asfaltirano.

"Nadamo se da će se neko javiti iz ove prodavnice ili neko nadležnih ko će se probati da nam pojasni, možda da postoji neko normalno pojašnjenje za ovo", rekao je on.

Iz JKP "Zelenilo Beograd" rekli su za B92.net da su današnjim obilaskom terena uočili da su u ulici Velizara Stankovića 10 asfaltirana tri stabla, za šta je kako, navode, podneta prijava za pričinjenu štetu.

"Radnici JКP Zelenilo Beograd Beograd, prilikom redovne kontrole i obilaska zelenih površina u toku prošle nedelje, primetili zauzeće javne zelene površine u ulici Velizara Stankovića 10 za šta je podneta prijava protiv počinioca", rečeno je za B92.net.

Današnjim obilaskom terena, kako objašnjavaju, uočeno je da su na predmetnoj lokaciji asfaltirana tri stabla, za šta je takođe podneta prijava za pričinjenu štetu, protiv počinioca.

Gradska opština Rakovica pozivala je građane da prijave sve slučajeve gde nesavesni građani izvođenjem nedozvoljenih građevinskih i drugih radova ugrožavaju stabla i javne zelene površine u opštini.
Foto: Opština Rakovica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: