Šapić: Nisam čovek koji olako daje obećanja

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas Gradsku organizaciju penzionera gde je sa predstavnicima svih 17 opština razgovarao o nabavci i podeli paketa solidarne pomoći.

Izvor: B92.net

Petak, 25.11.2022.

13:42

Šapić: Nisam čovek koji olako daje obećanja
Foto: Beoinfo

Šapić je ovom prilikom istakao da u vreme dok je bio predsednik opštine Novi Beograd nije krio da se, kako je rekao, najbolje osećao u društvu ljudi trećeg doba, te da su oni, bez obzira na njihove godine, emitovali pozitivniju energiju i pokazivali veći entuzijazam od dvadesetogodišnjaka.

"Slična stvar je i sa decom. Za vreme mog mandata na Novom Beogradu, najviše projekata je urađeno upravo za ove dve kategorije stanovništva. Ovakvi sastanci nisu novost za mene i trudiću se da, kad god budem u prilici, imam komunikaciju sa penzionerima. Nisam čovek koji olako daje obećanja, ali ukoliko bude prilike, sigurno ću se potruditi da obezbedim dodatne pogodnosti za penzionere", naglasio je gradonačelnik.
Foto: Beoinfo
On je istakao da obećanje ima smisla samo ako postoji objektivna šansa da bude ispunjeno.

"Davanje neutemeljenih obećanja i olako izgovaranje reči, koje dobro zvuče u datom trenutku, suštinski predstavljaju nepoštovanje prema ljudima kojima se obraćate, ali i prema samom sebi. Trudim se da po tom pitanju budem obazriv, iako moram da priznam da se i meni ponekad omakne da kažem neke reči više nego što je potrebno, najviše zbog želje da nešto dobro bude urađeno. Primera radi, nisam mnogo govorio o rekonstrukciji brojnih ulica u gradu koje treba da budu završene do 15. decembra, jer želim da o tome govorim tek kada posao bude završen. Suštinski, želim da vratim poverenje u izgovorenu reč", naglasio je gradonačelnik.
Foto: Beoinfo
On je rekao da će Grad Beograd uvek stati uz penzionere, jer da nije bilo njih, ne bismo danas imali ni ovakvu državu ni grad.

"Funkcija gradonačelnika mi omogućava da pokušam da uradim što više, zbog čega vas pozivam da uputite svoje predloge i sugestije. Sve što budemo u mogućnosti da implementiramo, sigurno ćemo uraditi. Vaša generacija je najracionalnija i od penzionera sam uvek dobijao najmanje nerealnih zahteva. Razlog za to je sigurno veliko životno iskustvo koje imate i koje vam ne dozvoljava da olako izgovarate određene reči. Svestan sam da kada čujem neki zahtev od penzionera, znam da je pre toga sve to „tri puta premereno”, rekao je Šapić.

Tom prilikom gradonačelnik je sa predsednicom Gradske organizacije penzionera Ružicom Belanović i predsednicima opštinskih organizacija razgovarao o poboljšanju uslova rada i unapređenju usluge svojim članovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: