Šapić naložio sledeće preventivne mere zbog najavljenih nepogoda

Gradonačelnik Beograda i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Aleksandar Šapić naložio je Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima da komunalni sistem Grada Beograda sprovede niz preventivnih mera zbog najava mogućih novih obilnih padavina.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 07.07.2022.

15:08

Šapić naložio sledeće preventivne mere zbog najavljenih nepogoda
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/bs

"Prva mera je da se sve kritične tačke mašinski i ručno dobro očiste. Tu, pre svega, akcenat treba da se stavi na tačke poslednjeg potopa i lokacije u Zemunu, na Čukarici, u Novom Beogradu, na levoj obali Dunava i Voždovcu. Čišćenje da se odnosi na gajgere, rigole i na velike šahte. Zatim, da se dobro provere sve crpne stanice i da se otklone eventualni nedostaci, a da se posebno obratiti pažnja na one najveće. Istovremeno da se obezbede agregati za alternativno napajanje crpnih stanica ukoliko dođe do nestanka struje, te da Elektrodistribucija Beograd uvede stalna dežurstva i da se obezbedi paralelno napajanje strujom svih crpnih stanica u slučaju potopa. Sledeća mera podrazumeva da se uvede stalno dežurstvo opštinskih štabova u naredna 72 sata. Centar za socijalni rad treba da obezbedi spisak ljudi sa invaliditetom koji žive u suterenu ili u prizemlju, Parking servis da onemogući izdavanje parking-mesta ispod nivoa zemlje i, ukoliko procene da je potrebno, evakuišu postojeća vozila sa svih nižih nivoa. Naložio sam i da Javno osvetljenje ima stalna dežurstva u naredna 72 sata i da reaguju u skladu sa situacijom, te da GSP Beograd uvede dežurstva i napravi plan, ako bude potrebno, obustave linija javnog prevoza na kritičnim deonicama. Tu pre svega mislim na tramvaje i na trolejbuse. Veterina Beograd posebno treba da obrati pažnju na sve lokacije koje se procene rizičnim, te da povede računa o napuštenim i uplašenim životinjama", istakao je gradonačelnik Beograda, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Šapić je naveo još jednu preporuku koja se odnosi na stalno dežurstvo upravnika zgrada uz obavezno pristupanje čišćenju okoline zgrada, slivnika, rešetki, oluka i slično.

"Nadam se da u sledeća 72 sata nećemo doživeti nevreme koje nas je zadesilo pre dva dana, ali sam isto tako siguran da ćemo ga daleko spremnije i bolje dočekati", rekao je Aleksandar Šapić u izjavi za Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: