"Radovi na letnjoj sceni u Bojčinskoj šumi gotovi u septembru"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji krova na letnjoj sceni u Bojčinskoj šumi, na kojoj se održava manifestacija "Bojčininsko kulturno leto", koji će biti završeni u septembru, a za šta je, kako je rekao, izdvojeno 16,6 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.08.2021.

11:51

Foto: Beoinfo

Bojčinska šuma, koja se nalazi u opštini Surčin, ima 670 hektara, a pored različitih sadržaja u prirodi, od sledeće godine ponovo će se održavati tradicionalna manifestacija "Bojčinsko kulturno leto".

"Imaćemo i pozorišne predstave i druga kulturna dešavanja, pa će biti bogat program sledeće godine, ali preduslov je da ova infrastruktura bude potpuno završena. Kada se završe radovi na krovu, ljudi neće zavisiti od kiše i moći će da uživaju bez obzira na vremenske uslove", rekao je Radojičić.

Objasnio je da se ove godine ta manifestacija nije održala zbog izvođenja radova. U letnjoj sceni ima mesta za 1.000 posetilaca.

Radojičić je podsetio da se na prostoru Bojčinske šume, između ostalog, nalazi konjički klub, trim staza i kajak klub.

"Ovakvi delovi grada su neophodni i starijim i mladim ljudima jer imaju puno zelenila. Za normalan život u savremenom svetu veoma je važan kontakt sa prirodom", ističe Radojičić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da se privode kraju radovi na dva trga u Dobanovcima i Jakovu, kao i da očekuje da kulturna dešavanja "zažive" na toj opštini nakon završetka letnje scene.

"Ova scena je postala prepoznatljiva i u Beogradu, jer se već 10 godina održava 'Bojčinsko kulturno leto'. Nadam se da ćemo uspeti da održimo u septembru dve predstave kako bismo pokazali ovu letnju scenu", rekao je Šuša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: