"Radovi na metrou napreduju ispred plana, Makiško polje će biti veliki razvojni projekat" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali obilšli su radove na izgradnji beogradskog metroa na Makiškom polju.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 23.05.2022.

13:04

Foto: B92

Ministar Mali je izvestio da radovi napreduju ispred plana.

Predsednik je primetio da je prostor očišćen kako bi radovi mogli da teku nesmetano.

"Vrednost ovih radova je 57 miliona evra, plus PDV. To je sve budžetski novac", kazao je ministar Mali, što je predsednik pozdravio rečima da je to izuzetno važno, i da se država nije zaduživala.

"Time čuvamo trend rasta i napredujemo. Pitao sam ljude oko Fajnal Fora, i rekli su da su svi hoteli bili puni", rekao je Vučić, na šta je dobio odgovor i da su hoteli i u Novom Sadu i Pančevu bili puni.

Predsednik kaže da je naše da se spremimo za sve što nas čeka, pošto je nemoguće predvideti šta će se dešavati narednih meseci, po pitanju krize izazvane ruskom operacijom u Ukrajini.

Vučić se obratio i ambasadoru Pjeru Košaru, i poručio mu da se nada da će Srbija i dalje imati podršku Francuske tokom radova na metrou.

Vršilac dužnosti ambasadora NR Kine, čije kompanije takođe učestvuju u projektu, rekao je da saradnja teče odlično i da zahvaljujući tome radovi teku nesmetano.

Ministar Mali je predsednika izvestio da je u prvoj fazi ostalo samo 40 parcela za eksproprijaciju, i da sve ide ispred plana.

"Ima još mnogo mnogo posla. Vidite sada i ovde, kada smo bili zimus, ovo je sada drugo mesto potpuno. Ali mnogo toga još moramo da radimo. Ne smemo da zaustavljamo ove radove, uprkos teškoj situaciji u Evropi. Naši napori su ogromni, kako bismo gurali ove velike projekte", kazao je Vučić.

Tokom razgledanja mape linija, predsednik Vučić je rekao da bi najbolje bilo da se plan koriguje kako bi se jedna linija metroa povezala sa stanicom Prokop.

"Da ne napravimo grešku danas, već da suštinski rešimo saobraćajne probleme u Beogradu. Vama se čini da je to daleko, a kraj radova je za samo 5 ili 6 godina", rekao je.

"Pravimo kao u Beogradu na vodi, život sa više putnih pravaca. Makiško polje će biti naš novi veliki razvojni projekat", rekao je Vučić.

"Da, država obezbeđuje infrastrukturu a privatnici će da grade zgrade", dodao je Mali.

"Skakaće cene i u Surčinu i u ovom delu Čukarice, Mirijevo će imati dramatičan rast", istakao je Vučić.

"I Mirijevo će imati dramatičan rast. To će biti neverovatno za taj kraj", dodao je ministar Mali.

"Do 2028. najkasnije da Beograd dobije svoj metro i da možemo da se pohvalimo najmodernije razvijenoim saobraćajem, jer imamo sve više ljudi i automobila", istakao je Vučić.

"Mnogo je skup most preko Dunava kod Vinče, moramo da smislimo kako ćemo to uraditi, to je najznačajnija obilaznica", dodao je on.

"Za dalji rast srpske ekonomije, moramo da radimo i da pokušamo da se izvučemo sa najmanje štete po našu zemlju i da pokušamo da budemo privlačni kao što je Beograd bio privlačan u poslednjih nedelju dana dok je ugošćavao Fajnal for", dodao je predsednik.
Foto: B92
Foto: B92
Foto: B92
Foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: