Radojičić: "Vanredna kontrola u Čukaričkom rukavcu; razlozi za zagađenje trojaki"

Govoreći o zagađivanju Čukaričkog rukavca, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić je podsetio da se rade redovne kontrole, ali i da je 27. aprila dao naredbu za vanrednu kontrolu zagađenja vode u Čukaričkom rukavcu i Topčiderskoj reci.

Izvor: B92.net

Petak, 14.05.2021.

20:55

Radojičić:
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Preliminarni rezultati su već stigli, a razlozi za zagađenje su trojaki: jedan je kanalizacija, drugi industrija, na obalama reke Topčiderke postoji 35 različitih poslovnih subjekata koji su potencijalni zagađivači reke, i treći razlog je što reka prolazi kroz naselja na četiri opštine na čijoj teritoriji postoje divlje deponije", naveo je on.

Kako je istakao, Grad Beograd ulazi u ozbiljno rešavanje pitanja kanalizacije kroz četiri sliva: Veliko selo, Krnjaču, Ostružnicu i Batajnicu, preneo je Beoinfo.

"Zalažem se da to bude u kombinaciji sa manjim fabrikama za prečišćavanje voda koje će rešavati situaciju tamo gde to nije moguće ovim slivovima i verujem da ćemo tako razrešiti problem. Postavljanje prečišćivača voda će sigurno pomoći u tom procesu, ali ovakve probleme nije moguće rešiti 'ad hok' jer su nastali pre mnogo decenija. Ne treba zaboraviti da Beograd ima 1.100 kilometara vodotokova drugog reda i da oni zahtevaju potpuno uređenje. Završena je javna nabavka za izradu strategije za rešavanja ovog problema i na tome ću insistirati", istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je, govoreći o stanju Savskog nasipa, naglasio da građani nemaju razloga za strah od poplava.

"Ovo su problemi koji moraju zajedno da rešavaju Grad i Republika, ali ću ukazati i na činjenicu da se ovakve teme najčešće naglašavaju pred izbore. Naravno da problem mora da se rešava po proceduri, JVP 'Srbijavode' su na terenu i stalno kontrolišu situaciju, ali to je nešto što moramo zajednički rešavati", kazao je Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: