Punktovi u još dva tržna centra: "Beograd će za dan-dva imati pola miliona revakcinisanih"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu do sada vakcinisano 45 odsto građana i da će glavni grad za dan ili dva imati pola miliona revakcinisanih građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

08:44

Punktovi u još dva tržna centra:
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIÆ

Vesić je, gostujući na TV Prva, istakao da Beograd zato ne može da deli sudbinu gradova koji imaju samo 10 odsto vakcinisanih i ponovio da protivepidemiološke mere treba određivati regionalno.

Govoreći o popuštanju epidemioloških mera, zamenik gradonačelnika je ukazao da država može da živi samo ako ekonomija radi, jer je to važno zbog radnih mesta a i zato što državi treba novac za vakcine i medicinsku opremu.

Vesić je rekao da će Grad insistirati na tome da budu usvojeni protokoli koji su upućeni Vladi, a tiču se toga kada će biti moguće organizovati svadbe, manje skupove, seminare, koncerte...

On smatra da bi od juna morala biti moguća organizacija svadbi i matura.

Vesić je podržao podsticaje koji se daju građanima za vakcinaciju i ukazao da Srbija nije jedina zemlja koja to čini.

Punktovi za vakcinaciju u još dva tržna centra

Posle uspešne vakcinacije koju smo organizovali u beogradskom tržnom centru "Ušće", tokom ove nedelje pripremamo punktove za vakcinaciju u još dva tržna centra, "Rajićeva" i "Beo šoping centar" u Vojislava Ilića, saopštio je Vesić na svom Fejsbuk profilu.

On je odgovarajući na pitanje Nevene Pavlović u Fejsbuk intervjuu rekao da će Grad Beograd nastaviti da pravi dogovore sa kompanijama koje zakupljuju lokale u tržnim centrima, da daju vaučere građanima koji su se vakcinisali.

Vesić je rekao da se autobus koji je pretvoren u mobilni punkt za vakcinaciju pokazao kao sjajno rešenje, jer je na Adi Ciganliji u autobusu vakcinisano 285 lica, a u Rakovici 333.

Autobus je danas u Barajevu gde je pijačni dan, a potom će biti u Lazarevcu i drugim beogradskim opštinama. Za vikend autobus će biti na Sava promenadi, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Kako je saopštio Beoinfo, Vesić je izrazio zadovoljstvo što je Beograd najbolji kada je vakcinacija u Srbiji u pitanju i naglasio da Beograd prvi primenjuje nove stvari kao što je vakcinacija u tržnim centrima i autobusu za vakcinaciju.

"Kada sam to predložio, nisu svi bili za, ali kao i uvek bio sam uporan, a podržao me je predsednik Vučić", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: