Beograd - Društvo - B92 Lokal

Proverili smo kako je u baštama tržnog centra: Od jutros bez gužvi, ali polako se vraća u normalu FOTO

Tržni centri u zatvorenom prostoru - posle višenedeljnog katanca na vratima zbog protivepidemioloških mera, otvoreni su od jutros. Koliko je ljudima nedostajalo da tumaraju prodavnicama i osveže ormar, a zatim natenane sednu i popiju kaficu, proverila je reporterka B92.net.

Izvor: Jovana Jovanović Beograd
Podeli
Foto: B92/Jovana Jovanović
Foto: B92/Jovana Jovanović

Ako je neko zamišljao scene kao sa Crnog petka i rasprodaja gde ljudi stoje prilepljeni uz staklena vrata, krila se otvaraju i protutnjava stampedo, srećom, to se nije dogodilo. Ponovo sve radi od šest do 22 sata, ali, barem, u prvim satima nije se osetila potrošačka euforija.

Na prvi pogled - u samom šoping centru, kao i u baštama kafića nije gužva. Iako je sve poluprazno, buđenje šopingholičara očekuje se u poslepodnevnim satima, nakon završene škole, radnog vremena...

Ispili smo kafu u bašti jednog beogradskog tržnog centra među prvim posetiocima, a raspoloženi konobari nam kažu da ipak neće biti isuviše posla za njih iz praktičnih razloga.

"Ne očekujemo gužvu budući da je ovo manji prostor, a osim toga razmak između stolova mora da bude dva metra - iz tih razloga očekujemo manji obim posla", kaže nam mladi konobar.

Njegove reči potvrđuje i zatečeno u bašti - razmak između stolova zbilja je dva metra, dok u bašti nije prisutno više od 5 osoba.

Zaposleni dodaju da je zbog male kvadrature samo pet stolova u bašti funkcionalno, dok je drugi deo kafića, koji je u šoping centru zatvoren.

"Mere su rigorozne, poštujemo ih, važno je da radimo, a i naši posetioci se pridržavaju propisanih mera, tako da u tom smislu nema problema", dodaju zaposleni.

Natenane

Foto: B92.net/Jovana Jovanović
Foto: B92.net/Jovana Jovanović

U razgovoru sa ljudima koji su seli u baštu kako bi napravili kratak predah, saznajemo da im je nedostajala kupovina, kao i dobra kafa koju su navikli da popiju baš na ovom mestu.

"Iskreno, baš sa se obradovala kada sam čula da će se otvoriti bašte u okviru šoping centara, što je dobro, jer nakon kupovine, može da se popije odlična kafa i tako odmorimo od kupovine", kaže jedna sugrađanka.

"Uživamo, lepo je vreme, čitamo novine, a kafa je fantastična", dobacuje jedna od prisutnih.

Za strance rigorozno

Foto: B92.net/Jovana Jovanović
Foto: B92.net/Jovana Jovanović

Stranci koje smo zatekli, ipak su iznenađeni merama.

Foto: B92.net/J.J.
Foto: B92.net/J.J.

Kako nam je jedna Ruskinja rekla - pomalo je iznenađenja. Prema njenim rečima u Rusiji sve radi i mere su blaže.

"Nisam ovo očekivala, u mojoj zemlji je sve otvoreno, a ovde su mere dosta rigoroznije", objašnjava ona za naš portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 594 idi na stranu