Posle trinaest godina FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Peti parkić na Zvezdari i tom prilikom podsetio da je trinaest godina trajala borba građana za ovaj prostor.

Izvor: B92.net

Utorak, 28.09.2021.

15:51

Posle trinaest godina FOTO
Foto: Beoinfo

Pre oko godinu dana obratili su se zameniku gradonačelnika i predsedniku opštine, a nakon dogovora s vlasnikom plac je prepušten Gradu, koji se potom i upisao kao novi vlasnik.

"Park je završen i od četvrtka će deca moći ovde da se igraju, kao što se igraju u drugom delu parka koji smo već završili. Uradili smo igralište na više od tri hiljade kvadratnih metara, od čega je hiljadu kvadrata namenjeno deci, uz mnogo novog zelenila. Ovako zajedno, građani, mediji i gradska vlast mogu da menjaju grad nabolje i podižu kvalitet života", naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je najavio da će se još raditi na uvećanju vegetacije, što je planirano za novembar.
Foto: Beoinfo
Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je trinaestogodišnji problem rešen za godinu i po dana i pojasnio da je to način kako razume politiku – građani zajedno sa Gradom menjaju život nabolje.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić zahvalio je Goranu Vesiću na svemu što je učinio da bude ispoštovana volja građana ovog dela grada, te istakao da je srećan što ovaj deo opštine postaje jedan od najlepših i najsavremenijih prostora u gradu.

"U razgovoru sa stanarima došli smo do ovakvog rešenja kojim se ujedno izlazi u susret svima. Ovde su i rekviziti za najmlađe, sportski sadržaji, klupe, česma, nova rasveta, sistem za navodnjavanje. Što je najvažnije, biće tu i novih stabala čime će ovaj deo grada postati zelena oaza za sve stanare", rekao je Jeremić, dodajući da su stanari veoma zadovoljni.

Stanarka i upravnica zgrade Branislava Ivanović zahvalila je Gradu Beogradu, Opštini Zvezdara i „Zelenilu” na uređenju Petog parkića.

"Zahvalna sam opštini koji su održali veliki broj sastanaka sa stanarima, kao i sa upravnicima zgrada oko Petog parkića. Stanari su odabrali najadekvatniji projekat koji je usklađen za sve uzraste, s posebnim naglaskom na decu i penzionere", ukazala je Ivanovićeva.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: