"Posađena stabla u Parku prijateljstva kao uspomena na finale Evrolige" FOTO/FOTO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktorka za održivost i razvoj Evrolige Abigejl Martin posadili su danas u Parku prijateljstva u Novom Beogradu stabla lipe i javora kao uspomenu na finalni turnir Evrolige koji se održava beogradskoj Štark areni.

Izvor: B92/TV Prva

Petak, 20.05.2022.

11:18

Foto: Beoinfo

Vesić je ukazao na simboliku Parka prijateljstva koji je nastao 1961. godine povodom održavanja prve konferencije Pokreta nesvrstanih i u kojem značajne ličnosti i državnici sade stabla kao podsećanje na prijateljstvo između našeg i drugih naroda, prenosi Beoinfo.

"U Beogradu se ovih dana po drugi put održava finale turnira Evrolige, mi smo veoma ponosni na to i juče se videlo da smo dobri domaćini. Imao sam tu čast da zajedno s predstavnicima Evrolige, u čast održavanja završnog turnira, posadim šest stabala koja će trajno podsećati na te događaje koji su se u Beogradu odigrali 2018. i 2022. godine. Nema mnogo gradova u Evropi koji su dva puta i na ovaj način organizovali završni turnir i mi zapravo time pokazujemo da smo zemlja i grad u koji mogu svi da dođu i gde mogu da se događaju sva sportska takmičenja. Time promovišemo kako sport tako i naš grad i našu zemlju. Zahvalan sam predstavnicima Evrolige na ukazanom poverenju, a ova stabla će biti trajan spomenik na ono što smo zajednički uradili i kako smo slavili košarku i sport u Beogradu", rekao je Goran Vesić.
Foto: Beoinfo
Direktorka za održivost i razvoj Evrolige Abigejl Martin je zahvalila na gostoprimstvu koje je Evroligi ukazano po drugi put u Beogradu i iskazala zadovoljstvo što je činom sadnje stabala ostavljen trag na ta događanja.

"Želimo na ovaj način i da ukažemo na značaj borbe za našu planetu i klimu. Uz našu kampanju i onu koju vi sprovodite u gradu, kao i uz napore za reciklažom svega što koristimo tokom finala Evrolige pravimo prave korake i uz prijateljstvo želimo da damo svoj doprinos održivosti na našoj planeti. To je put koji ćemo pratiti i u budućnosti, a ukoliko se ponovo vratimo u Beograd možete biti sigurni da ćemo svakako posaditi još neko stablo", kazala je Abigejl Martin.

Ovom događaju su prisustvovali i predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, predstavnici Evrolige i JKP "Zelenilo – Beograd", a ukupno su zasađena četiri stabla lipe i dva stabla javora.

Snimak je dostupan na "Sićve TV-u":

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: