"Popisani su apsolutno svi objekti koji su pravili problem na teritoriji Beograda" VIDEO

Večeras dočekujemo srpsku Novu godinu. Očekuju li se žurke na tajnim lokacijama? Da li je zbog toga pojačana kontrola?

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

10:16

Foto: Printskrin/TV Prva

Gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš rekao je da su brojevi zaraženih i dalje visoki, i da jedan deo populacije i dalje ne shvata koliko je ozbiljan koronavirus.

"Mi svakodnevno vršimo kontrole. Što se tiče današjeg dana, dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, tu smo napravili plan kontrola koji pre svega podrazumeva kontrolu rada tržnih centara, ugostiteljskih objekata u tržnim centrima, uopšte prodajnih objekata, velikih hipermarketa, i ono što je navažnje ugostiteljkih objekata", rekao je on.

Glavaš je naveo da je napravljen spisak ugostiteljskih objekata koji su u prethodnom periodu pravili veće probleme, to je nekih 500 objekata na teritoriji Beograda.

"Popisani su apsolutno svi objekti koji su pravili problem na teritoriji Beograda, da li je to bilo neizdavanje računa jer su radili duže, puštanje muzike, izvođenje muzike uživo, prekobrojna lica koja se nalaze u objektu", rekao je on.

Kontrolisaće se od 14 časova do zatvaranja objekata - "ostaćemo da radimo cele noći", rekao je on.

Ukoliko objekti ne poštuju mere, pre svega ide poziv sudiji za prekršaje gde može da bude kazna i do više stotina hiljada dinara.

"Postoji kazna koju može dati i komunalna milicija, i sekretarijat za inspekcijske poslove, pre svega kazna za nenošenje zaštitne opreme. To su kazne od 5000 dinara, kazne za kovid redare koje idu od 30.000 dinara, kazne za odgovorna lica koje idu od 50.000 dinara pa na gore, i kazne za objekte koje mogu da idu od 150.000 do pola miliona", rekao je Glavaš.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: