Početak izgradnje zgrade Fakulteta muzičke umetnosti na trasi Linijskog parka 2024?

Fakultet muzičke umetnosti bi prvi put posle 80 godina mogao dobiti svoju zgradu.

Izvor: eKapija

Subota, 26.11.2022.

10:24

Početak izgradnje zgrade Fakulteta muzičke umetnosti na trasi Linijskog parka 2024?
Foto: Beoinfo

Premijerka Ana Brnabić je, prilikom obilaska radova na prvoj deonici Linijskog parka izrazila nadu da bi se sa radovima na zgradi FMU, koja je predviđena kod Beton hale, moglo krenuti u prvom kvartalu 2024. godine, a da je sledeća godina predviđena za bavljenje projektno - tehničkom dokumentacijom, piše eKapija.

Brnabić je, podsetivši na to da je dužina Linijskog parka 4,6 kilometra, navela da će na tom prostoru, osim pomenutog fakulteta, koji će biti jedan od ključnih projekata za kulturnu infrastrukturu, biti i drugih, različitih sadržaja.

Premijerka je ocenila da je Linijski park u Beogradu "izuzetno važan projekat" i da "može da posluži kao primer i ostalim gradovima koji se nalaze na rekama".

Brnabić je tom prilikom, zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem i glavnim gradskim urbanistom Markom Stojčićem, zasadila 13 sadnica zelenila, navedeno je sajtu Vlade.

Gradonačelnik je rekao da je šetalište kod Beograda na vodi podiglo standard, pokazavši kako bi trebalo da izgleda priobalje, pri čemu je podsetio na to da je Skupština grada Beograda pre mesec i po dana donela odluku o uređenju priobalja kako bi za nekoliko godina moglo da se kaže da se Beograd istinski spustio na reke.

Ideja je da se na najbolji način iskoriste beogradska priobalja, objasnio je Šapić, dodajući da tu misli i na Zemun, Stari grad, Novi Beograd.

Kako je Stojičić naveo, Linijski park imaće deset celina, dodajući da je svaka od njih autentična u arhitektonskom smislu.

"Idemo od Beton hale preko Kule Nebojše u narednih nekoliko godina, kako bismo se spojili sa Adom Hujom, koju smo 14. februara proglasili javnom zelenom površinom i to će biti druga Ada Ciganlija", rekao je on, navodi se na sajtu Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: