Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Pančevac je bezbedan, ali je potrebna rekonstrukcija"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je Pančevačkom mostu potrebna temeljna rekonstrukcija, ali da taj most zadovoljava sve uslove za bezbedno odvijanje saobraćaja.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Lunja/Shutterstock
Foto: Lunja/Shutterstock

Momirović je tako odgovorio na pitanje novinara u kakvom je stanju Pančevački most s obzirom da se na njemu ove nedelje dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su poginule dve osobe.

"Svakako zadovoljava sve uslove da se saobraćaj na njemu odvija. Da nije tako, ne bismo na njemu ni dozvoili saobraćaj. Ispunjava sve bezbednosne i druge uslove da se na njemu odvija saobraćaj", rekao je Momirović.

Istakao je da u Srbiji postoji jako puno mostova i da je bezbednost na prvom mestu, ali da se i u zemljama koje su bezbednost saobraćaja dovele do najvišeg nivoa dešavaju nesreće.

"Radimo na tome da smanjimo broj nesreća i imamo puno napretka, posebno kada govorimo o bezbednosti dece. Puno smo investirali u bezbednost saobraćaja, a posebno u bezbednost saobraćaja u blizini škola i vrtića", istakao je Momirović.

Kaže da je Pančevački most specifičan jer je veoma značajan za građane i teretni saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.