Otkazano plivanje za Časni Krst na Tašmajdanu

Po odluci Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebala da se održi na Krstovdan, 18. januara 2022. godine, na bazenu SC Tašmajdan.

Izvor: B92.net

Ponedeljak, 17.01.2022.

17:52

Otkazano plivanje za Časni Krst na Tašmajdanu
Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

U ovoj manifestaciji je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola.

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

"Međutim, do nas su došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, nameravaju da uprkos teškoj epidemiološkoj situacciji, ipak, organizuju ovu manifestaciju. Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost", navodi se u saopštenju Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: