Održan prvi Zemunski polumaraton FOTO

''Prvi zemunski polumaraton'', ''Prva zemunska sedmica'' i ''Trka budućih šampiona'' održane su 4. septembra na Zemunskom keju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2022.

11:30

Održan prvi Zemunski polumaraton FOTO
Foto: GO Zemun

Bio je to svojevrsni sportski praznik u kojem su učestvovali amateri, zaposleni u Gradskoj opštini Zemun, studenti Poljoprivrednog fakulteta, aktivisti Crvenog krsta Zemun, đaci zemunskih škola, ali i nešto iskusniji maratonci koji su trčali tri kruga od Bogojavljenskog platoa do hotela ''Jugoslavija'' i nazad, saopštili su iz Gradske opštine Zemun.

Pobednik ovogodišnjeg polumaratona je Denis Firulović koji je za jedan sat, 16 minuta i 42 sekunde istrčao 21,1 kilometar, dok je u konkurenciji dama prva Nora Trklja. Zemunsku sedmicu, odnosno samo jedan krugu u dužini od sedam kilometara najbrže su istrčali Ivana Živković i Milivoje Jovović, a mališani iz zemunskih osnovnih škola su u zavisnosti od uzrasta trčali do 800 metra.

Zaljubljenike u duge trke pozdravio je predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić naglasivši da je Zemun mesto sporta i da je ovaj događaj koji se održava pod pokroviteljstvom Opštine i promocija zdravog života, sporta i humanosti.

''Želja nam je da dostignemo tradiciju Beogrdskog maratona i da se pridružimo svim velikim gradovima koji imaju svoje trke'', rakao je Gajić.

Događaju su prisustvovali član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković.

Svi su saglasni, a najviše učesnici kojih je bilo 700, da su trčali najatraktivnijom stazom uz Dunav, u odličnoj organizaciji Sportskog udruženja ''TauRUNum Runners", uz dobre sponzore i motivišuće nagrade i da će sigurno biti na Drugom zemunskom polumaratonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: