Beograd - Društvo - B92 Lokal

Od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega; Vesić: "Broj velikih kamiona prepolovljen"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je tokom noći nastavljen posao na čišćenju gradskih ulica i posipanju soli po kolovozima i trotoarima.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs
Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC/bs

On je podsetio da je sneg prestao da pada tokom jučerašnjeg popodneva i istakao da je tokom noći utrošeno oko 400 tona soli i 150 tona kamenog agregata.

"Takođe, upotrebljeno je i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida. To je tečnost koja se koristi na ekstremno niskim temperaturama, a tokom ranih jutarnjih časova u nekim delovima grada temperatura je bila i do minus osam stepeni. Ta tečnost se može upotrebljavati na temperaturama do minus 20 stepeni, a sve se to naravno radi kako bi bilo sprečeno formiranje leda na kolovozima i drugim javnim površinama", rekao je Vesić za RTS, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, podaci sa stanice za merenje u Karađorđevom parku kažu da je od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega, dok je tokom čitave prošle godine u našem gradu palo 26 centimetara.

"Noćas je na ulicama bilo 60 velikih i 15 malih kamiona, kao i 15 utovarivača, ali će od danas od sedam časova ujutru broj velikih kamiona će biti prepolovljen. Radnici JKP 'Beograd put' ulažu ogromne napore kako bi gradske ulice bile prohodne i bezbedne", dodao je Vesić.

On je naglasio da je ove godine je prijavljen mali broj pucanja cevi, što je rezultat adekvatnog održavanja i dosta zamenjenih cevi tokom prošle godine.

"Kvar sa grejanjem koji je prijavljen u Paunovoj ulici biće otklonjen u ranim jutarnjim časovima, dok je tokom jučerašnjeg dana bilo problema sa grejanjem jednog dela Banjice koji se greje na gas, ali je Srbijagas rešio problem juče između 18 i 19 časova i stanje je normalizovano. Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu. To je dokaz da je tokom leta odrađen dobar posao na zameni cevi na najkritičnijim mestima i na taj način preventivno delovali", zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.