Beograd - Društvo - B92 Lokal

Nova linija stupa na scenu; Vesić: "Time su stvoreni preduslovi za ukidanje linije 22A" VIDEO/FOTO

U Beogradu, od ponedeljka, 24. januara, biće uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza, EKO 2, koja će saobraćati od terminusa "Dorćol (SRC 25. Maj - Milan Gale Muškatirović)" do terminusa "Beograd na vodi", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

"Reč je o liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A", rekao je Vesić gostujući na Televiziji Prva.

On je precizirao da je trasa nove EKO 2 linije sledeća – SRC "Milan Gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

"Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta - 'Solunska' u Ulici Tadeša Košćuška, 'Cara Uroša' i 'Studentski trg' u Uzun Mirkovoj ulici, 'Savski most' i 'Savski park' u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište 'Kalemegdan' u Ulici Pjarona de Mondezira", dodao je Vesić.

On je objasnio da će na trasi raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.