Nastavlja se podela FOTO

Besplatne tablete za učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda i laptopove za njihove učitelje i nastavnike danas je dobila i Osnovna škola "Nikola Tesla" u gročanskom naselju Leštane.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.09.2021.

10:24

Nastavlja se podela FOTO
Foto: TANJUG/PREDRAG MITIC

"Danas je počela podela besplatnih tableta na teritoriji opštine Grocka", naveo je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i najavio da će tokom ove nedelje tableti biti podeljeni i na teritorijama opština Palilula, Voždovac i Novi Beograd, dok će u ponedeljak biti podeljeni u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu čime će biti završena podela tableta na teritoriji Beograda.

Vesić je podsetio da će 67.592 devojčice i dečaka dobiti besplatne tablete, kao i kartice sa besplatnim internetom i pristup digitalnim udžbenicima. Takođe, podsetio je da je u toku i podela laptotova i da će biti podeljeno skoro 7.000 laptop računara za učitelje i nastavnike koji drže nastavu u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu.

"Oni takođe dobijaju pristup digitalnim udžbenicima što znači da smo skoro 68.000 dece i skoro 7.000 učitelja i nastavnika na teritoriji Beograda opremili da mogu da sprovode digitalnu nastavu", rekao je Vesić.
Foto: TANJUG/PREDRAG MITIC
Zamolio je direktore škola da obave razgovore sa nastavnicima kako bi počeli da koriste digitalne udžbenike.

Tableti podeljeni u još jednoj školi

"Imamo informaciju da se u mnogim školama već koriste, ali ima i nastavnika koji još uvek nešto čekaju tako da je moja molba da sada, kada sva deca imaju tablete bez obzira kakvo je materijalno stanje njihovih roditelja i kada svako dete ima besplatni internet bez obzira da li kući imaju internet, da zaista koristimo digitalne udžbenike jer je to budućnost. Zato je Grad Beograd i uložio novac u decu i njihovo obrazovanje", rekao je Vesić.

Podsetio je da, istovremeno, 34.000 roditelja đaka prvog i drugog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda ima pravo da ostvari subvenciju za kupovinu udžbenika i da je konkurs otvoren do 30. septembra.
Foto: TANJUG/PREDRAG MITIC
Zamenik gradonačelnika je, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, prvacima škole "Nikola Tesla" u Leštanima podelio 30 zastave Srbije.

Direktor te škole Dragoljub Gačić zahvalio je Gradu Beogradu na, kako je rekao, sjajnim i vrlo vrednim poklonima - tabletima i laptopovima.

"Ovim je krunisan proces digitalizacije koji je zastupljen u našim školama već nekoliko godina. Nastavnici prolaze digitalnu obuku, škole su opremljene od brzog interneta do sve tehnike, a sada će i učenici i nastavnici dobiti uređaje koje će moći da koriste u nastavi", naveo je on.

Nastavljena podela tableta i u vračarskim školama

Na Vračaru je juče, podsećaju iz uprave grada, nastavljena podela tableta u OŠ "Sveti Sava" i "Vladislav Ribnikar", uz prisustvo đaka i njihovih roditelja.

Predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je učenicima elektronska nastavna sredstva, a podeli tableta su prisustvovali članovi Veća Dragi Lukić, Biljana Rakić i šef Kabineta predsednika opštine Nikola Jelenković.

"Srećan sam što imam čast da vam podelim ovako vredne poklone, koji će vam veoma značiti u nastavi i učenju, kako u školi tako i kod kuće. Tableti su osigurani i vlasništvo su Grada naredne tri godine, zatim postaju vlasništvo roditelja. Na ovaj način moći ćete da posećujete samo obrazovne sajtove, a u periodu od 22 do 6 časova biće zaključani", naglasio je predsednik opštine, dodavši da je Grad na ovaj način omogućio da se neometano sprovodi digitalna nastava na teritoriji Beograda, za sve učenike od trećeg do šestog razreda.
Foto: Beoinfo
Direktor OŠ "Sveti Sava" Jovana Milenković zahvalila je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću što je prepoznao tokove modernog nastavnog procesa, kao i predsedniku gradske opštine Vračar prof. dr Milanu A. Nedeljkoviću što je sproveo u delo obećano i obradovao učenike tabletima.

Snežana Knežević, direktor OŠ "Vladislav Ribnikar", rekla je da uz ovakvu podršku Grada i Opštine Vračar, naročito u vreme epidemije, tableti omogućavaju sigurnu nastavu na daljinu i digitalni tok obrazovnih informacija ka učenicima.

Roditelji su podržali ovu akciju ocenivši je kao veoma dobru u procesu modernizacije nastave i digitalizacije obrazovnog sistema. Osnovna škola "Sveti Sava" dobila je 506 tableta za učenike i 40 laptopova za nastavnike, a "Vladislav Ribnikar" 575 tableta i 57 laptopova, preneo je Beoinfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: