Najezda osa na Bežanijskoj kosi: Stanari solitera ne otvaraju prozore

Pred kišu, a naročito kada je jako toplo, stotine osa nadleće soliter na Bežanijskoj kosi. Paniku stanara povećava i to što se ne zna gde im je tačno matica, a službe koje su zvali da im pomognu kažu da nisu nadležne.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

14:13

Najezda osa na Bežanijskoj kosi: Stanari solitera ne otvaraju prozore
Foto: stocktech78/Shutterstock

Soliter gde su se nastanile ose nalazi se na Bežanijskoj kosi, ali sa istim problemom se suočavaju i Beograđani u drugim delovima grada tokom leta.

Stanari solitera na Bežanijskoj kosi kažu da su prvo pozvali Gradsko stambeno preduzeće gde su ih uputili na Upravu za veterinu.

U Upravi za veterinu su dobili informaciju da više nemaju službu koja se bavi suzbijanjem insekata i ovakvim problemima i da pozovu Zavod za biocide.

Međutim, u Zavodu za biocide rečeno im je da oni trenutno ne rade suzbijanje insekata s obzirom na to da se bave dezinfekcijom zbog epidemije koronavirusa.

Stanarka zgrade kaže da nije prijatno i da moraju da budu pažljivi i obazrivi.

"Obraćali smo se ovim institucijama koje mogu da nam reše problem. Ima i dosta ljudi sa decom malom, alergični su i moramo nekako to da rešimo", kaže stanarka zgrade, prenosi RTS.

Pojedini stanari već mesec dana ne smeju da otvore prozore, jer se plaše da će im ose ući u stan.

Danas će doći privatna firma koja će videti kakva je situacija, a moraće da angažuju alpinistu kako bi rešili problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: