Na Vračaru se gradi plato posvećen Mileni Dravić i Draganu Nikoliću: Poznato i kada će biti završen

Na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja na Vračaru u toku je izgradnja skvera koji će poneti ime našeg proslavljenog glumačkog para Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Izvor: Novosti

Ponedeljak, 26.07.2021.

12:52

Na Vračaru se gradi plato posvećen Mileni Dravić i Draganu Nikoliću: Poznato i kada će biti završen
Foto: Printskrin/Instagram/Goran Vesiæ

Radovi na ovoj lokaciji startovali su prve nedelje jula, a kao rok za završetak planiran je 17. septembar, pišu Novosti.

Kada se posao privede kraju deo Mileševske ulice koji se spaja sa ulicom Cara Nikolaja biće potpuno zatvoren za saobraćaj, pošto će se stopiti u novi trg. Za prolaz automobila koristiće se parče saobraćajnice Radivoja Koraća, koje će ovom rekonstrukcijom biti dodatno prošireno. Automobili koji iz Ulice cara Nikolaja hoće da skrenu ka Mileševskoj ići će desno u Radivoja Koraća pa levo u pomenutu ulicu.

Radovi na uređenju novog skvera u blizini Crvenog krsta idu planiranom dinamikom. Neimari su svakodnevno na gradilištu, a uposleno je i nekoliko građevinskih mašina.

Rokovi će biti maksimalno ispoštovani, kako bi se sve završilo na vreme, kažu radnici na gradilištu.

"Prvo smo skinuli stari sloj betona i asfalta, pa se sada prostor nasipa šljunkom i učvršćuje podloga. Zaštićena su i sva drveća koja su se ranije nalazila, a biće i adekvatno obezbeđena. Uradili smo i obrise buduće saobraćajnice, a kocke koje će krasiti skver su pristigle. Verovatno će se na ulazu u Ulici Radivoja Koraća postaviti i semafori, kako bi se saobraćaj lakše regulisao", objasnili su.

Kada sve bude završeno, pjaceta će se nalaziti na površini od 859 metara kvadratnih.

Pored starih, biće zasađeno i pet novih stabala, a posedovaće i osam parking-mesta za bicikle. Uz pet klupa za sedenje i odmor, biće i deset stubova javne rasvete i pet đubrijera.

"Žitelji prestonice, a posebno oni koji žive u ovom delu grada, sigurno se raduju novom skveru, koji je dokaz da se naš grad sve više razvija", istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao: "To je novo lice kakvo zaslužuju svi koji žive ovde".

Razvoj Beograda dobar je za sve, a ovo je dug čuvenim glumcima.

Ovaj skver nosiće ime Trg Dragana i Milene, a krasiće ga i skulptura "Obraz uz obraz", nazvana po kultnoj emisiji RTS koju su njih dvoje vodili. Investitor projekta je Sekretarijat za investicije grada Beograda.

Projekti

Pored izgradnje skvera na uglu Mileševske i Ulice Cara Nikolaja ostalo je da se u sklopu ugovora Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora rekonstruiše ugao Ulice Tadeuša Košćuška i Strahinjića Bana, Ulica Kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: