Mere za doček Nove godine; Vesić otkrio šta grad sprema VIDEO

Spektakularni novogodišnji koncerta Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović, kakav Beograd još nije video, 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi biće održani uz sprovođenje svih epidemioloških mera rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Izvor: B92.net

Sreda, 22.12.2021.

08:12

Mere za doček Nove godine; Vesić otkrio šta grad sprema VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

"Postoji razlika između organizovanja proslava u zatvorenom i otvorenom prostoru. Koncerti koje grad Beograd organizuje biće na otvorenom prostoru na kome je daleko manji rizik od zaraze. U svakom slučaju, mnogo manji od fudbalskih i košarkaških utakmica koje se svakodnevno organizuju na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima, a koje niko ne pominje kao da se ne događaju", rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.

On je podsetio da će Beograd prilikom organizacije koncerata poštovati sve epidemiološke mere.

"To znači da smo pripremili pedeset hiljada zaštitnih maski sa grbom Beograda koji će biti podeljeni posetiocima prilikom dolaska na koncert. Pripremili smo punktove na kojima će biti rađeni brzi testovi na koronu koji će za posetioce koji nisu vakcinisani biti besplatni. Ukoliko bude bilo potrebno ogradićemo prostor za posetioce. Beograd ima iskustva u tome jer smo sve koncerte tokom leta organizovali na isti način. Tada smo to radili samo mi, a nisam primetio da se neko bunio zato što su drugi koncerti bili organizovani bez primene ovih mera", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Na dočeku Nove godine i Brega; Vesić: "Biće još iznenađenja"

On je istakao da ova epidemija traje skoro dve godine, moramo da živimo sa virusom i život ne može da stane.

"Beograd je jedan od retkih gradova Evrope koji je bio otvoren poslednjih godinu dana. Biti otvoren znači da su ljudi koji rade u sektoru usluga, njih oko 40 hiljada, imali posao i primali su plate. Biti otvoren znači da su naši hoteli bili popunjeni, a svi su rasprodati za Novu godinu jer kod nas dolaze gosti iz cele Evrope. Ponosan sam zbog toga jer moj posao je da vodim računa o ekonomiji grada i uspeo sam da se izborim da privreda radi i da naše žene i muškarci primaju plate", rekao je Vesić.

On je naglasio da Beograđanke i Beograđani zaslužuju doček kakav im je grad pripremio uz spektakulrani koncert Jelene, Marije i Sare na platou ispred Narodne skupštine i otvaranje Kule Beograd, najviše zgrade na Balkanu.

"Slavićemo i sa puno nade dočekati 2022. godinu uz poštovanje epidemioloških mera i čuvanje javnog zdravlja", poručio je Vesić.

Ovom temom bavila se danas i Televizija Prva. Pogledajte prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: