Beograd - Društvo - B92 Lokal

Ko to baca pileće ostatke po gradu? Svako jutro Beograđani zatiču nerealan prizor

Pileće glave, nožice i iznutrice gotovo svakog jutra osvanu na više lokacija u Beogradu.

Izvor: Novosti Beograd
Podeli
Foto: Shutterstock/Ambasador
Foto: Shutterstock/Ambasador

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Jedna od takvih lokacija je ulica Radovana Simića Cige na Voždovcu.

Ko, odakle i zašto ovde baca kokošje ostatke nije poznato, a stanari ovih višespratnica tvrde da neprijatan prizor gledaju duže od godinu dana. Komšije kažu da su prijavljivale problem nadležnim gradskim službama, ali da reakcija nije bilo, te su već mnogo puta đubre čistili sami.

I dok je dosad bila "praksa" da se životinjski otpad baca po livadama na periferiji Beograda, bahatost pojedinaca ide dotle da glave i noge istovaraju ljudima pod prozor, usred naseljenih mesta. Zabrinuti Voždovčani kažu da se neretko desi da kokošji otpad razvlače mačke i ptice, pa tako završi na terasama i vetrobranima.

"Prvo smo mislili da je u pitanju neka sekta, jer se ovde svašta dešava", pričaju stanari iz Radomira Simića Cige.

Za rasipanje iznutrica po beogradskim naseljima, tokom tropskih vrućina niko nije nadležan. Iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove upućuju na Komunalnu inspekciju opštine Voždovac, odakle je povratna informacija da je u toku "vanredan inspekcijski nadzor", te da su prijavu za konkretno ovaj slučaj dobili u ponedeljak.

Sagovornici sa Voždovca kažu da su pre nekoliko meseci organizovali noćno dežurstvo kako bi utvrdili ko ovde donosi glave, noge i iznutrice.

"Jednog jutra, dočekali smo vozilo sa rotacijom. Kad smo pitali čoveka šta radi, rekao nam je da hrani mačke, da ima pun gepek kanti sa pilećim otpadom. Predstavio se kao radnik Zoo-higijene" i istakao da je to njihova standardna praksa po celom gradu", kažu.

Tone u Surčinu

Krajem februara prošle godine, u samom centru Surčina, nesavesni su napravili divlju deponiju, istovarivši nekoliko tona smrznutih kokošjih nožica. Navodno, u jednoj firmi pokvarila se komora za hlađenje, pa su sa drugim preduzećem dogovorili da pokvareno meso odvezu iz hangara. I to usred noći, na surčinsku livadu. Ekipe "Veterine" su odnele otpad, protiv počinioca je podneta krivična prijava, ali nije poznato da li je i kako sankcionisan, pišu Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.