Kako sada izgleda najkomplikovanija deonica obilaznice oko Beograda? VIDEO

Sektor 6 obilaznice obuhvata deonicu od Straževice do Bubanj Potoka sa punim profilom auto-puta.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2022.

14:00

Kako sada izgleda najkomplikovanija deonica obilaznice oko Beograda? VIDEO
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Obilaznica oko Beograda predstavlja jednu od najvažnijih saobraćajnih deonica koja bi u budućnosti trebalo značajno da smanji gužve u glavnom gradu, piše bizportal.

Prema dosadašnjim najavama, cela deonica bi trebalo da se završi do februara ili marta naredne godine. Radovi trenutno ulaze u završnu fazu, a ostalo je da se izgradi deo deonice na Sektoru 6.

"Radovi se izvode na svim mostovima i na celoj trasi i ostala nam je još samo jedna deonica. Posle više od 30 godina, očekujem da sledećeg leta više nećemo imati ogromne gužve kroz centar Beograda", rekao je ministar građevinarstva Tomislav Momirović i dodao da da je važno zadržati dinamiku i da se svi problemi na koje se naiđe efikasno rešavaju

Sektor 6 je inače najsloženiji deo obilaznice od Straževice do Bubanj Potoka sa punim profilom auto-puta (ukupno šest traka) širine 30 metara, tunelom Beli Potok dužine 360 metara, petljom Avala, petljom Bubanj Potok, gde će se obilaznica spajati sa autoputom Beograd-Niš, i 13 mostova.

Zbog složenosti izvođenja zahvata, svi raspoloživi resursi su trenutno usmereni na ovoj deonici kako bi se u toku ove sezone uradilo što više posla, izjavio je šef projekta i predstavnik JP Putevi Srbije Aleksandar Kostadinović.

Podsetimo, u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP "Putevi Srbije", kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China Ltd" i azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: