Beograd - Društvo - B92 Lokal

Kako rešiti problem zagađenog vazduha? Oglasio se gradonačelnik VIDEO

Obilaznica oko Beograda, unutrašnji prstenovi, nove eko linije, kvalitetnija vozila na ulicama, važni su za bolji kvalitet vazduha u glavnom gradu, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić .

Izvor: B92, TV Prva Beograd
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

On je za TV Prva rekao da je zagađenost vazduha važna tema, ali da se sa tim problemom suočava ceo region.

Predstavnici grada imali su juče sastanak sa EBRD na kojem je prezentovana desetogodišnja strategija kako će se taj problem rešavati.

Radojičić kaže da su važne obilaznice koje će da se završe kako tranzit ka drugim delovima Evrope ne bi prolazio kroz centar jednog grada.

"Radimo unutrašnje prstenove koji će izmestiti saobraćaj na rubove grada, tu je i unapređenje gradskog saobraćaja, kupovina novih autobusa", rekao je on.

Neki od glavnih problema su individualna ložišta, ali i saobraćaj u centru grada.

"Jedan gradski autobus kada se ljudi voze njim faktički zameni skoro 500 metara kolone automobila koji idu sa jednog kraja grada na drugi", rekao je on.

On je podsetio i da će Beograd imati novu eko liniju sa deset autobusa koja će ići od Beogarada na vodi do 25. maja, kao i da će grad kupiti 100 novih autobusa na gas.

U desetogodišnjem planu pažnja se posvećuje i šinskom saobraćaju, električnim vozilima, tramvajima. Problem zagađenja vazduha značajno će rešiti i metro, kaže gradonačelnik Beograda.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 402 idi na stranu