Beograd - Društvo - B92 Lokal

Gradonačelnik Šapić obišao renovirani bazen u Mladenovcu, time zvanično počela kupališna sezona FOTO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas u Mladenovcu renovirani bazen Sportskog centra "Ljubomir Ivanović Gedža", čime je u ovoj beogradskoj opštini zvanično počela kupališna sezona.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Najnovije lokalne vesti čitajte ovde.

Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je srećan što je ovaj bazen, koji nije radio par godina, sada ponovo otvoren, da deca mogu da se kupaju i koriste besplatne škole plivanja, te da se sada prijavilo duplo više dece nego što je to bilo ranije.

"Bazen je sada sređen, ali ima tu još mnogo stvari koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”. Važno je da napravimo projekat jer Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar", istakao je Šapić.

On je dodao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

"Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća", rekao je gradonačelnik.

Sportskim objektima neophodne su subvencije lokalnih samouprava jer teško da mogu sami da prave profit, dodao je Šapić.

"Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati. Tačnije, on se vraća kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost", rekao je Šapić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju ove za njih najvažnije sportske ustanove i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

"Uveren sam da ćemo imati još bolju i kvalitetniju saradnju sa Gradskom upravom", naveo je Glišić.

On je na kraju pozvao sve Mladenovčane da dođu na bazen sportsko-rekreativnog centra i da uživaju uz pristojne cene i dobru uslugu.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Foto: Beonfo
Foto: Beonfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.