Gradonačelnik Radojičić zatvorio 53. Gročanske svečanosti: Grad drži obećanja, posvećen razvoju Grocke

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić zatvorio je 53. Gročanske svečanosti, koje su se tradicionalno održale na obali Dunava u Grockoj, uz primenu epidemioloških mera, i tom prilikom uručio nagradu pobedniku takmičenja "Zlatni kotlić Dunava".

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

12:38

Gradonačelnik Radojičić zatvorio 53. Gročanske svečanosti: Grad drži obećanja, posvećen razvoju Grocke
Foto: Beoinfo

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam sa vama na ovoj veličanstvenoj manifestaciji, koja traje duže od pola veka, i što ovako uspešnom organizacijom pokazujemo da život u Beogradu i njenim opštinama nije stao. Naprotiv. Želim da nas naredne godine ovde bude još više, da u zanimljivim i bogatim sadržajima ove tradicionalne manifestacije uživamo i ubuduće. Održavanje Gročanskih svečanosti još jednom potvrđuje da uprkos koroni Beograd živi i da je Beograd grad pobednika", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo na brojne projekte koji su realizovani ili se realizuju u ovom delu grada, ističući dobru saradnju i posvećenost Grada da se Grocka i nadalje razvija.

"Leštane su dobili novu školu, renovirana je zdravstvena ambulanta u Begaljici, ulagano je mnogo u putnu infrastrukturu, a u planu je izgradnja dva obdaništa i Dom zdravlja. Ipak, najvažnije pitanje koje će biti rešeno jeste problem stabilnog vodosnabdevanja. Izgradnjom distributivnih cevovoda, koji će se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac granati ka Vrčinu i Grockoj, stvoriće se uslovi da se građani priključe na gradsku vodovodnu mrežu", precizirao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je pohvalio bogat i raznovrstan program manifestacije i napomenuo važnost da se tradicija održi uprkos koroni, kao što je to ove godine bio slučaj sa Sofestom, Belefom, Bitefom. Gročanske svečanosti su važna manifestacija koja promoviše kulturne, turističke, sportske i poljoprivredne potencijale Grocke, saopštio je Beoinfo.

"Grocka je po ovoj manifestaciji poznata među Beograđanima i gostima Beograda, ali i u čitavoj Srbiji. Sve pohvale za Organizacioni odbor i predsednika opštine Dragana Pantelića na odličnoj organizaciji. Opština uvek ima podršku Grada jer Gročanske svečanosti predstavljaju važnu manifestaciju u kalendaru događaja u Beogradu i atraktivna je za turiste", ocenio je Radojičić.
Foto: Beoinfo
Zaštićena ambijentalna celina Grocke se na najlepši način iz godine u godinu predstavlja i okuplja brojne posetioce. Program i sadržaji manifestacije na dobar način koriste geografsku poziciju opštine na Dunavu i ono po čemu je Grocka prepoznatljiva kao voćarski kraj, tako da dobar deo sadržaja manifestacije ističe ove dve stvari.

Ove godine upriličeni su izložba voća, likovna kolonija, etno bazar, nastup kulturno-umetničkih društava, pozorišne predstave i koncerti. Ove godine kao uvertira za svečanosti održan je "Arhangel fest" - "bajkerski" i rok festival.

Upriličeno je i niz sportskih dešavanja, te su održana takmičenja u ribolovu, basketu, odbojci na pesku i šahu.

Završnici festivala prisustvovali su, između ostalih, predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić i predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: