Beograd - Društvo - B92 Lokal

"Dobijamo vodu iz firme, teško je, ali izdržavamo" FOTO

Radovi na beogradskim ulicama nisu stali uprkos visokim temperaturama koje se ne pamte u ovo doba godine, a radnici na gradilištima kažu da, ipak, nemaju veće probleme, pošto prave češće pauze i koriste dosta vode.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Šta ćemo... radimo, ali pravimo češće pauze. Dobijamo vodu iz firme, teško je, ali izdržavamo", kaže radnik JKP "Beograd puta" Bojan Spirić, angažovan na rekonstrukciji Ulice vojvode Brane.

Kaže da se pauze prave u zavisnosti od radova, nekad i na 15 minuta ili pola sata, kao i da se trude da se završe u predviđenom roku.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Trenutno smo u Vojvode Brane gde radimo rekonstrukciju kolovoza i trotoara, od ulice Ðuke Dinić do Ruzveltove. Trenutno smo u prvoj fazi izvođenja radova, od Ðuke Dinić do Igmanske ulice", kaže Ðokić, dodajući da se trenutno radi na zameni ivičnjaka i trotoara.

Naglasio je da je rad organizovan po smenama.

"Pravimo česte pauze, obezbeđujemo ljudima vodu za piće, cisterne po gradilištima kako bi mogli da se rashlađuju. Trudimo se da radimo po smenama i noću", rekao je Ðokić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje da će u radovi u Vojvode Brane biti završeni do septembra.

Šef gradilišta u toj ulici Dragan Mihailović kaže da se radi kompletna rekonstrukcija ulice, zamena trotara, ivičnjavak i i kolovoza.

"Teško je, ali pravimo češće pauze, dobijamo vodu iz firme, radimo po pola sata, pa 15 minuta odmaramo, nekad radimo sat vreman pa pravimo pauzu i tako", rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.