Beograd - Društvo - B92 Lokal

Biće izgrađeno novo Prihvatilište za odrasle u Beogradu

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica sve je spremno za prihvat lica bez krova nad glavom tokom predstojećih hladnih meseci, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Trenutno je u Prihvatilištu više od 50 korisnika, ali smo spremni i za prihvat većeg broja osoba. Takođe, opredeljena je dodatno i jedna ustanova na Vračaru koja će zajedno sa ovom omogućiti sugrađanima kojima je potrebna ova vrsta pomoći da dobiju hranu, topli kutak, odeću i sve drugo što im je neophodno. Želim i da pohvalim zaposlene u ovoj ustanovi jer su tokom celog dosadašnjeg toka pandemije uspeli da izdrže bez širenja virusa, odnosno nisu imali zaraženih korisnika - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, oko 80 odsto korisnika je vakcinisano i poštuje se procedura.

"Podsetiću da smo tokom 2020. godine obezbedili 800.000 dinara za zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju. Ove godine smo do sada opredelili već 600.000 dinara i nastavićemo i dalje da ulažemo u zaštitu", dodao je Radojičić.

On je istakao da će ustanova na Vračaru obezbediti dodatnih 26 mesta, čime će se omogućiti ravnomerna raspodela lica bez krova nad glavom.

"Kada govorimo o Prihvatilištu, podsetiću da će biti izgrađen i nov objekat od 3.500 kvadratnih metara. Trenutno se radi tehnička dokumentacija i u narednom periodu očekujemo da ćemo imati mesta za ukupno 142 korisnika", poručio je gradonačelnik Beograda za TV Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.