Beograd: Predlog zakona o buci uskoro na javnoj raspravi

Predstavnici Grada Beograda i Ministarstvo zaštite životne sredine održali su danas veoma sadržajan sastanak u vezi sa Predlogom zakona o buci.

Izvor: Beoinfo

Sreda, 05.05.2021.

11:38

Beograd: Predlog zakona o buci uskoro na javnoj raspravi
Foto: Beoinfo

"Zahvalan sam ministarki Ireni Vujović na podršci i razumevanju problema u kojem se nalaze stotine hiljada građana Beograda koji su decenijama izloženi buci. Predlog zakona je skoro utvrđen i ostalo je da Radna grupa usaglasi još neke tehničke detalje kako bi bio poslat na javnu raspravu. Кada zakon bude usvojen, Кomunalna milicija i inspektori za zaštitu životne sredine moći će bez najave da proveravaju nivo buke putem sprava koje su baždarene i kojima će biti opremljen svaki milicionar. Кomunalna milicija moći će na licu mesta da izriče mere prestanka emitovanja glasne muzike i da privremeno oduzme sredstvo sa koga se emituje nedozvoljena buka. Na taj način konačno ćemo da zaštitimo stotine hiljada Beograđanki i Beograđana koji su izloženi teroru bahatih sugrađana koji misle da mogu da rade šta hoće i da za njih zakon ne važi", naveo je Goran Vesić.
Foto: Beoinfo
Zamenik gradonačelnika je istakao i da je dogovoreno da brod „Argus”, koji je naučna laboratorija, bude korišćen za kontrolu zagađenja pre svega Save tokom vikenda, kada jedan broj privrednih subjekata ispušta u reku opasne i otrovne materije.
"Taj posao će zajedno raditi Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Beograd. Кontrolisaćemo kvalitet vode u Savi posebno vikendom, a tamo gde utvrdimo povećano zagađenje zatvorićemo svaki privredni subjekt koji zagađuje reku i krši zakon", naglasio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: