Beograd poklonio koncertni klavir: Nastavljamo da ulažemo u mlade talente

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je Muzičku školu „Davorin Jenko” kojoj je Grad Beograd poklonio koncertni klavir što će, kako je rekao, pomoći mladim talentima da se usavršavaju. Događaju su prisustvovali zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, član Gradskog veća Filip Marjanović, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković i predsednik opštine Rakovica Miloš Simić.

Izvor: Beoinfo

Petak, 23.04.2021.

11:35

Beograd poklonio koncertni klavir: Nastavljamo da ulažemo u mlade talente
Foto: Beoinfo

Vesić je ovom prilikom naglasio da je danas poseban dan za Muzičku školu „Davorin Jenko” jer se održava 18. takmičenje pijanista na kome učestvuje više od 200 takmičara iz cele Srbije.

"Zato smo i odabrali da baš danas ovoj školi Grad Beograd pokloni klavir koji se do skoro nalazio u „Sava centru”. U pitanju je koncertni klavir, koji će, siguran sam, pomoći učenicima da još bolje sviraju i budu spremni za velika takmičenja. Suština i jeste u tome da imaju dobre instrumente", istakao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd finansijskim planom u dogovoru sa Opštinom Rakovica i muzičkom školom predvideo sredstva za kupovinu još jednog klavira, prenosi Beoinfo.

"Neophodno je da što više ulažemo u mlade talente, naročito muzičke, jer imamo mnogo talentovane dece koja mogu da postignu uspeh samo ako iza njih adekvatno stojimo i omogućimo im da razviju svoj talenat. Zato i postoji naša Fondacija za mlade talente i zato postoji Grad Beograd i Opština Rakovica", rekao je zamenik gradonačelnika.
Foto: Beoinfo
Ovom prilikom Vesić je pozvao kompanije koje to mogu, da pomognu muzičkim školama jer deci to mnogo znači.

"Ti instrumenti za njihove prihode nisu skupi, a osećaće se lepo jer će učiniti nešto dobro za neko dete. Ja znam kako sam se osećao kada sam kupio violinu devojčici koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici. Taj osećaj ne može da se nadoknadi. Zato, ako kompanije mogu, neka pomognu i sigurno je da će im to biti najbolje ulaganje", naglasio je Vesić.

Direktorka škole Slađana Šegavčić rekla je da školi ovaj klavir mnogo znači, te da im je svaka pomoć dobrodošla.

Gostima Muzičke škole „Davorin Jenko” danas se predstavio devetogodišnji En koji je, kako kaže, srećan zbog novog klavira. En već četiri godine pohađa ovu školu i nosilac je velikog broja nagrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: