Beograd je velika igraonica: Finansiranje projekata udruženja u oblasti socijalne zaštite

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević susrela se danas sa predstavnicama četiri od ukupno 35 udruženja koja su dobila projektna sredstva za svoje programe koji će započeti tokom jula.

Izvor: B92.net

Utorak, 22.06.2021.

14:01

Beograd je velika igraonica: Finansiranje projekata udruženja u oblasti socijalne zaštite
Foto: Beoinfo

Ona je istakla da ovaj sekretarijat, kao i svih prethodnih godina nastavlja sa podrškom udruženjima koji se bave kako unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom tako i svih drugih lica koja se nalaze u sistemu socijalne zaštite.
"Ove godine biće podržano 35 udruženja čije će programske aktivnosti obuhvatiti više od 12.000 korisnika. Među njima su osobe sa invaliditetom, žene-žrtve nasilja, pripadnici romske nacionalne manjine i druge grupe, što će unaprediti ne samo njihov položaj već ćemo tako njihov status i probleme bolje osvetliti i široj društvenoj javnosti", rekla je Nataša Stanosavljević.

Ona je podsetila da projekti počinju da se sprovode od 1. jula i da će trajati do 31. decembra ove godine.
"Najveći broj projekata, njih 14 odnosi se na poboljšanje uključenosti osoba sa invaliditetom, a pri tome nam je veoma važan socijalno-edukativni proces koji se realizuje kroz različite kreativne radionice iz oblasti porodičnog, socijalnog i zdravstvenog funkcionisanja. Ponosni smo što i ove godine podržavamo prevodilački servis koji se realizuje kroz rad tumača za znakovni jezik na teritoriji svih 17 gradskih opština. Za ove programe izdvojeno je ukupno 30 miliona dinara što je identičan iznos kao i prošle godine. To je važan podatak koji ukazuje da ni u vreme pandemije nismo smanjivali sredstva udruženjima koja se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom", naglasila je sekretarka za socijalnu zaštitu.
Foto: Beoinfo
Osnivač i predsednica Udruženja "Plava školjka" Nadica Blažić naglasila je da joj veoma mnogo znači što je projekat ovog udruženja već peti put za redom podržan od strane Sekretarijata za socijalnu zaštitu.
"Naš projekat pod nazivom "Beograd nije bolnica-Beograd je velika igraonica" zapravo opisuje našu borbu. Mi ne želimo da naša deca Beograd upoznaju samo kroz prozorsko staklo, dolaskom i boravkom u bolnicama, već zahvaljujući ogromnoj podršci ovog sekretarijata imamo mogućnosti da aktivno uključimo sve članove našeg tima, tri doktora nauka, psihologa, defektologa, pravnika, učiteljice i druge članove. Naša želja je da ravnopravno pomognemo i roditeljima i deci, kako bi njihova budućnost imala više potencijala. Кrajnji cilj udruženja je da naši članovi i korisnici budu aktivni članovi društva umesto samo pasivni posmatrači", istakla je Nadica Blažić.

U proteklih šest godina Sekretarijat za socijalnu zaštitu podržao je ukupno 304 programa i projekta u oblasti socijalne zaštite kao najdirektniji vid pomoći osetljivim grupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: