Beograd dobio još dva objekta za pomoć ljudima bez doma

U Beogradu su otvorena dva dodatna objekta za pomoć beskućnicima koji će, osim smeštaja i hrane, imati i zdravstvenu negu, potvrdila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.12.2020.

17:12

Beograd dobio još dva objekta za pomoć ljudima bez doma
Foto: Beoinfo

Prema njenim rečima, to su izdvojene radne jedinice Prihvatilišta za odrasla i stara lica u koje ljudi bez doma dolaze po uputu Gradskog centra za socijalni rad.

Jedan objekat nalazi se na Vračaru, gde se krenulo sa prijemom korisnika, dok je drugi na Autokomandi danas otvoren.

"Svaki objekat ima kapacitet od 20 kreveta i izolacioni blok, a svi korisnici moraju imati negativan PCR test. Po javljanju za prijem, radnici Centra za socijalni rad vode korisnike na besplatno testiranje. Grad Beograd je na vreme preduzeo niz mera i aktivnosti kako bi u predstojećim hladnim danima bio spreman za smeštaj beskućnika kojima je potrebna pomoć i podrška Grada", istakla je Nataša Stanisavljević prilikom obilaska objekta na Autokomandi i dodala da je Beograd jedini grad u regionu koji je otvorio dodatne kapacitete za pomoć beskućnicima.

Ona je navela da je osim glavnog objekta za bolesna i stara lica u Kumodraškoj ulici koji može da primi 104 korisnika, Grad za pomoć beskućnicima obezbedio ukupno četiri objekta.

"Osim pomenutih na Vračaru i Autokomandi, obezbeđena su i dva nova dnevna centra gde beskućnici mogu da dobiju obrok, higijenski paket i odeću. Ukoliko se za to ukaže potreba, Grad će obezbediti još objekata za smeštaj beskućnika, pre svega koristeći domske ili druge centre", dodala je Nataša Stanisavljević i pozvala građane da ako primete lica kojima je potrebna pomoć, prijave ih centrima za socijalni rad.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: