Od sada i one imaju svoj Tinder

Poljoprivrednici sada mnogo lakše mogu da nađu potencijalne partnere za svoju stoku, budući da je razvijena aplikacija nadahnuta Tinderom koji omogućava lakše upoznavanje vlasnika i nalaženje partnera za njihove životinje.

Izvor: N1, Hina

Četvrtak, 14.02.2019.

16:00

Od sada i one imaju svoj Tinder
Foto: Depositphoto / boogje

Aplikacija nazvana "Tudder", što je kombinacija reči Tinder i "udder", engleske reči za vime, daje mogućnost farmerima da u kratkom roku odaberu stoku koja im se svidi.

Nakon toga, Tudder ih usmerava na internet sajt SellMyLivestock gde mogu da vide fotografije i podataka o životinjama, pre nego što odluče da li će ih kupiti.

"Sparivanje stoke onlajn je lakše od nalaženja partnera ljudima, jer postoji ogromna količina podataka o tim divnim životinjama, na osnovu kojih se može predvideti kakvi će im biti potomci", kaže Dag Berner, izvršni direktor kompanije "Hektar agritek".

Ta kompanija, sa sedištem u Velikoj Britaniji, vodi SellMyLivestock i Graindex - onlajn platforme za prodaju stoke, hrane za životinje i drugih proizvoda.

Tvorci Tuddera, koji je pokrenut uoči Dana zaljubljenih, kažu da je to prva aplikacija za sparivanje stoke do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: