Pas propao kroz led i naučio lekciju

Znatiželjnog psa radoznalost je mogla skupo da košta kada je tanak led pukao pod njegovim nogama.

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

18:32

Pas propao kroz led i naučio lekciju

Štene je upalo u ribnjak u Lone Tree u Koloradu. Pas nije mogao da se izvuče iz vode i zbog toga su zabrinuti ljudi pozvali policiju da interveniše. Oni su poziv preusmerili na vatrogasno-spasilačku jedinicu koja je brzo otišla na mesto pada sa spasilačkom opremom.

Vatrogasci su bili dobro opremljeni za spasavanje iz leda i bili su spremni da reaguju brzo i odvažno, kako bi spasli psa iz ribnjaka, piše Petface.

Jedan od spasilaca je obukao svoje žuto odelo specijalno napravljeno za spasavanje iz zaleđenih područja, ledene vode i za zimske uslove.

Spasilac je oprezno kročio na led, ali kada je video da je led slab i da mu noge propadaju, pohitao je što pre da dođe do psa. Jedan deo putanje je puzao kako bi lakše došao do psa, ali kada je oslobodio psa od leda, on je odmah počeo da se penje vatrogascu na leđa.

Akcija spasavanja je trajala deset sekundi i pas oprezno išao do obale s obzirom na to da se popeo na led koji još nije pukao. Pas je odmah odveden veterinaru kako bi ga pregledao, s obzirom na to da je na hladnoći bio u vodi.

Ovom psu verovatno više neće pasti na pamet da šeta po zaleđenom jezeru, naučio je važnu lekciju, ali najbitnije je da je sada dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: