Ljubimac na B92.net

Da li biste rasu psa mogli da pogodite samo po dodiru? /VIDEO

Nedavno je sprovedeno zanimljivo istraživanje koje je trebalo da pokaže da li ljudi mogu samo na osnovu dodira da prepoznaju o kojoj vrsti psa je reč.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Ispitanici su zatvorenih očiju mazili pse. Svako ko bi pogodio imao je priliku da se igra sa psom, koji bi dobio poslasticu kao nagradu.

Kako su se snašli i da li su znali i kojim rasama je reč, pogledajte u video-snimku.

Ispitanici su shvatili da zapravo jako malo znaju o rasama, ali i to koliko je važno čulo dodira i vida. Kako biste vi prošli na ovakvom testu?

Vesti

Ovce su zapravo veliki psi / VIDEO

Mnoge vrste životinja vole društvo ljudi, a među njima su i ovce. Štaviše, ova nežna i ljupka stvorenja toliko su naviknuta na život s ljudima da imaju puno poverenja u njih i vrlo su pitoma.Zato su savršeni ljubimci, a ukoliko sumnjate u to, tu je video-snimak koji je nedavno objavio kanal BuzzFeed Animals da vas uveri u suprotno. Uživajte!

Vesti nedelja 14.01. 21:55 Komentara: 7

Ovako izgleda jedan poseban dan u zoološkom vrtu / VIDEO

Stanovnici zoološkog vrta u Oregonu vrlo su se obradovali snegu. Iako je poznato da u njemu posebno uživaju polarni medvedi i druge životinje koje žive na polovima, pozitivne reakcije ispoljile su i životinje koje nikad ne bi videle sneg u svom prirodnom staništu. Kako to izgleda, pogledajte u simpatičnim snimcima.

Vesti petak 29.12. 08:45 Komentara: 1

Pametni papagaj zvuči kao mobilni telefon kada je nervozan

Papagaj Laki ne voli da se odvaja od svog vlasnika. Kada primeti da se "njegov čovek" obuva, Laki počne da ispušta zvuke poput zvonjave "ajfona". Nakon što je primetio neobično ponašanje papagaja, porodični prijatelj snimao je Lakija dok se njegov vlasnik spremao za odlazak na posao. Poslušajte snimak:

Vesti sreda 27.12. 21:25 Komentara: 4
strana 1 od 198 idi na stranu