Ljubimac na B92.net

Ova devojka će vam srušiti sve zablude o pacovima / VIDEO

Pacovi su vrlo čiste i pametne životinje. Nežni su i empatični, i vežu se za svog vlasnika kao što to čine i psi. Razlika između ljubimaca i divljih pacova je ta što su ljubimci uzgojeni s malo poboljšanim karakternim osobinama.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Nisu agresivni, vrlo su zaigrani i osetljivi. Pacovi se čak odazivaju na svoje ime i mogu da nauče brojne trikove. Najpametniji su glodari i zbog svoje inteligencije mogu često da pate ako im ne pružate dovoljno pažnje.

Baš kao i psi, nagradiće vaš trud, ljubav i vreme koje im poklanjate i zauzvrat vam dati mnogo više.

Ali, ovi ljubimci nisu za svakoga. Osoba koja želi da udomi pacova mora dobro da razmisli ima li dovoljno vremena i živaca za ova slatka stvorenja.

Ako se, pak, odlučite za pacova kao ljubimca, morate da zaštite prostor u kojem će ova životinja boraviti. Morate da zaštitite kablove, utičnice, knjige, odeću i obuću.

U ovom predivnom videu možete da vidite koliko su pacovi društvene i empatične životinje. Jedan od njih ne pušta svoju vlasnicu ni na trenutak samu.

Ona ima celu porodicu pacova, a to što se nije zaustavila samo na jednom, ide u prilog tome da je reč o zaista emotivnim ljubimcima.

Da li biste vi ikada udomili pacova?

Vesti

Maca je uspela da izbavi dva psa iz "zarobljeništva" / VIDEO

Zbog počinjenog nestašluka, dva psa našla su se u kazni. Vlasnik ih je zatvorio u kutiju za kućne ljubimce, u kojoj bi sigurno ostali da im u pomoć nije pritrčala mačka. Izgleda da nije samo njima bilo dosadno. U želji da ih izbavi, mačka je uspela da otvori kutiju i oslobodi svoje "drugare".

Vesti petak 16.02. 08:40 Komentara: 13
strana 1 od 201 idi na stranu