Ljubimac na B92.net

Mužjak kornjače pešačio 10 km i došao do ženke u zoo-vrtu

Jedan mužjak kornjače krenuo je na put od gotovo 10 kilometara ka lokalnom zoo-vrtu, u koji se upravo uselila mlada ženka.

Metro.co.uk
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kornjača po imenu Fredi prešao je impresivnu razdaljinu u samo jednom danu, a pronađen je 24 sata kasnije pored ulaza u zoo-vrt.

Nažalost, nije dobio priliku da se druži sa 15-godišnjom kornjačom Astrid, jer ga je jedan prolaznik primetio i prepoznao po oglasu koji je njegova vlasnica Džoan Steton objavila na Fejsbuku.

Prema rečima Džoan, Fredi je obična spora kornjača i nije joj jasno kako je uspeo da pređe toliku razdaljinu.

"Ubrza pomalo kad se ustremi na maslačak. Da li je jeo maslačke pre nego što je krenuo, nikad nećemo saznati", rekla je ona.

Fredi je deo porodice Steton duže od pola veka. Gubio se nekoliko puta i jednom čak nestao na godinu dana, zbog čega je Džoan odlučila da mu napiše adresu na oklopu.

Adresa je sada gotovo nevidljiva na Frediju, ali ga Džoan prepoznaje po tragovima bele boje.

Vesti

Ova kuca i radnik Gradske čistoće su najbolji drugari / VIDEO

Mnogi imaju predrasudu da psi u dvorištima "kidišu" na poštare, raznosače novina, đubretare… Međutim, sve je više video snimaka vlasnika iz celog sveta koji nam potvrđuju upravo suprotno – da njihovi psi zapravo imaju prava prijateljstva s vrednim radnicima koji ih svako malo posete. Svaki put kada ovaj radnik Gradske čistoće svrati u ulicu gde živi ovaj predivan zlatni retriver, on mu donese poslasticu i priušti mu višeminutnu partiju maženja i ljubavi. Ima li šta slađe?

Vesti petak 19.01. 20:45 Komentara: 0

Ovce su zapravo veliki psi / VIDEO

Mnoge vrste životinja vole društvo ljudi, a među njima su i ovce. Štaviše, ova nežna i ljupka stvorenja toliko su naviknuta na život s ljudima da imaju puno poverenja u njih i vrlo su pitoma.Zato su savršeni ljubimci, a ukoliko sumnjate u to, tu je video-snimak koji je nedavno objavio kanal BuzzFeed Animals da vas uveri u suprotno. Uživajte!

Vesti nedelja 14.01. 21:55 Komentara: 8
strana 1 od 198 idi na stranu