Ljubimac na B92.net

Posao snova u tropskom raju za ljubitelje papagaja

Dođite u Kostariku i postanite jedno sa prirodom. Tako, otprilike, glasi opis posla koji nude firma Holiday Pirates i organizacija World Parrot Trust, koji su za to spremni da plate 2.000 evra mesečno.

Izvor: Metro.co.uk
Podeli
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Oni traže orntofila, tj. ljubitelja ptica, koji bi se posvetio zaštiti tropskih ptica. U opisu posla stoji da su obaveze zaposlenog da hrani papagaje ujutro, zatim da može da surfuje do ručka, tokom popodneva bi trebalo da posmatra ptice koje nastanjuju tropske kišne šume i potom da posmatra zalazak sunca na plaži.

Najbolji kandidat će, tokom avgusta, kao deo Projekta Ara koji promoviše zaštitu tropskih papagaja, provesti mesec dana na ostrvu Punta Islita, pacifičkom tropskom raju na kostarikanskom poluostrvu Nikoja.

On ili ona će raditi sa konzervatorima četiri nedelje, starati se o arama, voditi blog na sajtu projekta i postavljati video-snimke ptica u njihovom prirodnom staništu.

A post shared by Karen Harkins (@kgharks) on

Vesti

Nešto je privuklo pažnju pandama... /VIDEO

Navikli smo da su pande mirne životinje, ali da li ste se pitali kako izgleda kada ih nešto privuče pažnju, zainteresuje ili natera na akciju? Na ovom video-snimku, koji je osvojio društvene mreže, vidi se kako gladne pande pokušavaju da dođu do hrane i baš su nestrpljive. Pogledajte video-snimak.

Vesti četvrtak 22.03. 17:05 Komentara: 1

Kako je mali nilski konj postao nosorog... / VIDEO

Kada je bio sasvim mali nilski konj Čarli je ostao bez mame. Spasli su ga dobri ljudi iz prihvatilišta za nosoroge. Ubrzo je postao njihov najbolji prijatelj, ali je odrastao i sam misleći da je nosorog. U međuvremenu je naučio da se ponaša kao nilski konj, ali još ponekada dođe da se mazi sa svojim omiljenim nosorozima.

Vesti utorak 20.03. 08:40 Komentara: 1

Šta su životinje sve u stanju da urade? / VIDEO

I sami ponekada pomislimo da neke stvari uopšte nisu moguće, a onda se nešto dogodi i dokaže nam potpuno suprotno. Situacije u koje su životinje u stanju sebe da dovedu mogu biti urnebesno smešne, pa čak i potpuno neverovatne. Pogledajte šta su one sve u stanju da urade...

Vesti sreda 14.03. 19:30 Komentara: 1

Strah od oluje je moguće pobediti

Kod mnogih ljubimaca javlja se neobuzdan strah tokom nevremena. Prema prognozama, pred nama je nestabilno vreme s povremenim pljuskovima i grmljavinom, pa vam dajemo vam nekoliko korisnih saveta kako da svojim ljubimcima pomognete da se izbore s ovim strahom.

Psi ponedeljak 12.03. 21:30 Komentara: 2
strana 1 od 203 idi na stranu