Lingping krenula u potragu za mužem

Tajlandska ženka pande Linping, koja je postala prava zvezda zahvaljujući svom TV kanalu, otputovala je u Kinu kako bi pronašla partnera.

Izvor: Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 30.09.2013.

08:35

Default images

Linping je u zoološki vrt Čijang Mai, od svog rođenja 2009. godine, privukla blizu 2,5 miliona ljudi, Sada je prebačena u kineski grad Čengdu, gde će se susresti sa šest mužjaka pande.

Više od dve stotine tajlandkih fanova pratilo je Linping u Kinu, gde će se privremeno smestiti u prirodnom rezervatu Wolong.

"U Kini će boraviti godinu dana, kako bi odabrala svog partnera. Moraće da joj se svidi, u suprotnom će povrediti jedno drugo. Linping će se naredne godine vratiti u Tajland sa svojim partnerom, ukoliko ga pronađe", rekao je Tanapatara Pongpamorn, direktor zoološkog vrta Čijang Mai.

Stotine Tajlanđana, od kojih su mnogi nosili majice sa likom Linping, došli su da se oproste sa pandom, a neki su joj pripremili i miraz od voća.

Linping je postala nacionalna zvezda Tajlanda. "Panda Channel" 24 sata je uživo pratio svaki njen pokret, a konkurs za njeno ime je 2009. prikupio 22 miliona prijava.

Njeno ime na kineskom jeziku znači "ledena šuma", a bazirano je na imenu njene majke, Linhui (divna šuma), i reke Ping u Čijang Maiju.

Velike pande su ozloglašene zbog svog niskog polnog nagona u zarobljeništvu, a i veoma su ugrožene. Smatra se da ih je samo 1.600 preostalo u kineskoj divljini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: