Ljubimac na B92.net

Pas spasio gazdu u stilu Lesi

Osamdesetjednogodišnji Derek Ramsden nije ni slutio da će se tokom odmora u Velsu naći u životnoj opasnosti. Srećom, sa sobom je poveo svog pas Tobija koji je učinio sve da gazdi spasi život.

Izvor: B92
Podeli

Dok je jednog jutra tokom nedavnog odmora šetao svoj dva psa, sedmogodišnjeg Tobija i osamnaestogodišnjeg Bruna, Ramsden se okliznuo i sa malog grebena pao u živo blato. Jedina slamka spasa bili su mu drvena ograda za koju se jedva držao i njegova dva ljubimca.

“Uspeo sam da se uhvatim za ogradu, međutim znao sam da to neće moći dugo da traje, pogotovo kada uzmete u obzir i to koliko imam godina. Bilo je zastrašujuće”, priča Ramsden u intervjuu objavljenom 26. septembra u britanskom listu “Dejli Telegraf”.

Međutim, dok je stariji Bruno bezbrižno odšetao dalje, Tobi je video da je njegov gazda u nevolji. Kako je Ramsden kasnije saznao, Tobi je prešao četvrt kilometra dok nije pronašao spasilačku službu.

Kada je stigao u spasilački centar pas je lajao pred vratima sve dok spasioci nisu otvorili a potom ih je navodio na put do svoga gazde.

“On je sve vreme znao tačno kuda treba da idemo, bez njega ne bismo ništa mogli da učinimo. Taj pas je zaista nešto posebno”, kazao je Ben Tomspon iz spasilačke službe parka “Bryowen Holiday” u Eberistvitu.

“Tobi je posvećen i meni i ženi i mislim da je on naš heroj”, kazao je ponosni valsnik. “On je moj Lesi. Spasio mi je život i veoma sam mu zahvalan na tome!”

Zanimljivosti

strana 1 od 197 idi na stranu