Beograd konačno dobija prvo groblje za kućne ljubimce ove godine VIDEO

Pripreme za izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce u Beogradu, nalaze se u poodmakloj fazi. Krajem decembra usvojen je i urbanistički porjekat za lokaciju u novobeogradskom Bloku 51. Parcela od jedan i po hektar na Bežanijskoj kosi biće buduće groblje kućnih ljubimaca, između ulice Marka Čelebonovića i autoputa Beograd - Zagreb.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

18:05

Beograd konačno dobija prvo groblje za kućne ljubimce ove godine VIDEO
Foto: Prva TV/Screenshot

Prilaz sa parkingom biće omogućen iz ulice Surčinski put, po projektu koji je izradio Institut CIP. Planirana je izgradnja šumsko-parkovskog groblja sa uređenim grobnim mestima internim saobraćajnicama i svim pratećim objektima.

Kompleks groblja, funkcionalno, biće podeljen u tri celine. Imaće prema tom projektu i krematorijum, a ukupan kapacitet groblja biće preko 2.300 mesta, od čega više od 1.500 grobnih mesta i skoro 800 mesta za urne.

Groblje će biti okruženo zelenilom, a predviđen je i vrt sećanja, gde će postojati slobodan prostor za posipanje medija, kasete za čuvanje urni na zemlji i na zidu, kao i površine za zajedničko sahranjvanje. Te površine podrazumevaju otvoreni travnati prostor za sahranjeivanje bez posebnih obeležja, a nalaziće se u zadnjem delu groblja.

Otvaranje groblja bilo je predviđeno još tokom prošle godine, ali je tek u decembru usvojen urbanistički projekat. Još nije poznato kada će početi gradnja. Ako ne bude odlaganja, tokom ove godine možemo očekivati prvo tender za izgradnju, a onda i početak radova.

Sugrađani su rekli svoje mišljenje o ovom projektu, a veterinar Vlada Terzin, gostovao je u „150 minuta“ povodom ove teme. Ujedno je danas doveo u studio dva kučeta za udomljavanje. Pogledajte u prilogu kako je to izgledalo:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: