Ako se prepoznate u ovome, možda se odlučite da usvojite starijeg psa

Ljudi će obično reći da je bolje nabaviti štene, kako biste ga što bolje vaspitali i prilagodili svom načinu života. Ipak, postoji nekoliko razloga da se prilikom usvajanja psa opredelite za odraslog, zrelog ljubimca.

Izvor: B92, infobrif

Petak, 18.01.2019.

19:32

Ako se prepoznate u ovome, možda se odlučite da usvojite starijeg psa
Foto:gettyimages

U takvim slučajevima preporučuje se usvajanje psa starijeg od pet godina, jer neki psi imaju period produžene adolescencije.

U kojim situacijama se preporučuje usvajanje odraslog psa:

Kada je vlasnik početnik, koji nema iskustva ili vremena da pravilno podiže štene.

Za ljude koji su izuzetno zauzeti ili im neke druge poslovne ili privatne okolnosti ne dozvoljavaju da prolaze kroz faze "ostavljanja barica po tepihu", grickanja nameštaja, noćnih buđenja i sl.

Bilo da birate čistokrvnog psa ili mešanca, ako uzimate odraslu životinju, znaćete sve o njegovom karakteru, pa neće biti iznenađenja na koja možete naići sa štenetom koje se razvija i menja pred vašim očima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: