Događa se da pas umre od straha od zvuka petardi VIDEO

Ukoliko ne znate gde da ostavite vašeg psa tokom novogodišnje noći, možda je rešenje pansion za kučiće. Veterinar smatra da se ljubimci raduju kad ostaju u poznatom okruženju, a da se prvi put može dogoditi da tuguju.

Izvor: B92

Sreda, 26.12.2018.

16:21

Događa se da pas umre od straha od zvuka petardi VIDEO
Foto: Thinkstock

Mirjana Korać iz pansiona za pse Kinološkog društva Srbije kaže da rade svake godine za doček i da čuvaju desetak kučića.

"Pustimo glasnije muziku da im skrenemo pažnju od petardi, koje znaju da budu problem. Ima pasa koji loše reaguju na petarde, ali ima i onih koji se uopšte ne uznemire. Lakše je kad pustimo jaču muziku. Čuvanje samo u novogodišnjoj noći je 2.000 dinara, a ukoliko ostaju više dana, onda je redovna cena od 1.200 po danu."

Veterinar Vlada Terzin kaže da je tačno da se psi jako plaše petardi i da se dešava da uginu od straha.

"Pogotovo ako imaju neka kardiološka oboljenja to za njih može da bude opasno. Postoje lekovi za pse za smirenje koji se daju nekoliko dana pre događaja, a dozira ih veterinar prema težini psa."

Više o ovoj temi pogledajte u prilogu iz emisije "150 minuta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: