Pažljivo sa kucama na snegu

Naši ljubimci ne mogu da dočekaju igre na snegu, trčanje, skakanje i valjanje. Oni prosto obožavaju da jure i hvataju u letu pahuljice koje svuda oko njih padaju.

Izvor: B92, petface.net

Subota, 22.12.2018.

12:22

Pažljivo sa kucama na snegu
Foto: Thinkstock

Koliko god voleli sneg, i mi i naši ljubimci, ne smemo zaboraviti da dobro utoplimo i sebe i ljubimca, pre šetnje i snežnih igrarija, piše Petface.

Džemperići, prslučići i jaknice, dobra su izolacija i mogu da utople telo našeg psa. On će se u svom odelcu dobro osećati i lepo će se zabaviti.

Međutim, postoji jedna veoma važna stvar kojoj moramo posvetiti veću pažnju, a to su šapice. Pre svega sneg je hladan, ali iako je beo pun je prljavštine.

Različite vrste mikroorganizama i drugih materija koje se nalaze u snegu zahtevaju da budu dobro očišćene pre nego što se pas vrati u kuću.

Kao što mi posle grudvanja operemo ruke, tako i našim ljubimcima moramo očistiti šapice. Naravno, kada sneg počne da se topi, ostaje bljuzga i blato, koje takođe moramo pažljivo nežnim sredstvom očistiti.

Ono što nikako ne smemo zaboraviti jeste so, posuta svuda po ulicama, trotoarima, stazicama u parku.

So može da nanese velike povrede na šapicama pasa. Šapice moramo negovati kako se so ne bi zadržala između prstiju na dlakama i na jastučićima, jer so bukvalno „jede“ tu osetljivu kožu i „nagriza“ je praveći velike povrede. So izaziva crvenilo, pucanje kože i stvaranje rana.

Sve ove probleme možemo rešiti odgovarajućim maramicama za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: